Bert Van den Broucke  © Photo News
Volledig scherm
© Bert Van den Broucke © Photo News

Voorlopig akkoord over arbeidsomstandigheden in Europese transportsector

Er is een voorlopig akkoord over de verbetering van de arbeidsomstandigheden in de Europese transportsector. Onderhandelaars van het Europees Parlement en van de Europese lidstaten bereikten deze ochtend vroeg een deal, maar de tekst moet nog worden goedgekeurd. Volgens Kathleen Van Brempt (sp.a) wordt het businessmodel van de postbusbedrijven gebroken, maar niet iedereen is onverdeeld gelukkig met het compromis.

6 reacties

  • Pascal De Vlieger

    4 jaar geleden
    Jan Hertogs chauffeurs in België verdienen ook minder dan 15 € per uur...
  • Ives Ameel

    4 jaar geleden
    Ze zijn allemaal akkoord om nog minder te betalen
  • lode van de keere

    4 jaar geleden
    Jan Hertogs, 15€ per uur zeg je? Een Belgische chauffeur moet het doen met iets minder dan 12€. Jij zou die Oostblokkers dus meer betalen dan wij Belgen!
  • Rudy deglain

    4 jaar geleden
    Maak regels zoveel je wil. De buitenlandse truckers lappen alle regels aan hun laars. Ook vanaf de kilometer heffing er is voor vrachtwagens zie je plots supergrote bestelwagens om alles te omzeilen. Garantie overladen maar word er iets aan gedaan??
  • Jan hertogs

    4 jaar geleden
    Minimum loon in die nieuwe communistische landen verplicht op 1800 netto per maand of op zijn minst 15 euro per uur. Moet toch kunnen In het eengemaakte Europa! Ze kunnen het daar zo goed zeggen! Ongeloofelijk dat daar nog mensen zojn die 200 Euro per maand verdienen en 6dagen per week werken!