RV
Volledig scherm
© RV

KVHV distantieert zich niet van lezing Hoeyberghs: “We zijn al langer een doorn in het oog van de rector”

Het Gentse Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond (KVHV) laat weten  zich niet te distantiëren van de seksistische uitspraken die Jeff Hoeyberghs deed tijdens een lezing georganiseerd door de studentenvereniging: “(...) Wat wel duidelijk is, is dat dit een ideale stok is waarmee het KVHV eindelijk van de universiteit verdreven kan worden. We zijn sinds het Dries Van Langenhove-debacle al langer een doorn in het oog van de rector, en die ziet deze heisa nu als een ideale manier om te doen wat hij al langer wou”, klinkt het op Facebook. 

20 reacties

  • Bj?rn Vermeire

    4 jaar geleden
    Ik heb de rijd genomen om de reactie can het KVHV te lezen. Niets mis mee. Veel reacties gelezen van mensen die duidelijk niet weten waarop ze reageren. Onze vrijheid staat op spel. Dat betekend wel degelijk IEDERS vrijheid.
  • Jozef Rosseels

    4 jaar geleden
    het is uitermate verontrustend, inderdaad, met welke "lichtvoetigheid" geoordeeld wordt over wat gezegd mag worden en wat niet. Vrijheid van meningsuiting is absoluut of ze bestaat niet.
  • Eric Grosemans

    4 jaar geleden
    Provoceren, het enige waar (extreem) rechts goed in is. Wat ik mij afvraag, zitten er in dat clubje geen vrouwelijke studenten? En hoe vinden zij het dat er zo over hen gesproken wordt? Moest er op een lezing zo over mij gesproken worden, het zou die kerel zijn beste dag niet zijn.
  • Werner Rammelaere

    4 jaar geleden
    Ik vind het verontrustend dat er zoveel mensen zijn die het ok vinden dat het recht op vrije meningsuiting met de voeten wordt getreden. Be careful what you whish for, morgen is het uw mening die niet strookt en wordt u het zwijgen opgelegd!
  • Toran Korshnah

    4 jaar geleden
    Het KVHV is absoluut niet onbesproken. Ze zijn een doorn in het oog van heel wat mensen. Niet alleen van de rector.