De president van de Europese Raad Charles Michel, samen met de Franse president Emmanuel Macron en de premier van Luxemburg, Xavier Bettel.
Volledig scherm
De president van de Europese Raad Charles Michel, samen met de Franse president Emmanuel Macron en de premier van Luxemburg, Xavier Bettel. © AFP

Michel krijgt taak EU-begroting te regelen

EU-president Charles Michel gaat de onderhandelingen leiden over de Europese meerjarenbegroting van 2021 tot en met 2027. De regeringsleiders hebben hem dat gevraagd, met het doel in het voorjaar een eindakkoord te bereiken. Onderhandelingen tussen de EU-ministers leverden tot nu toe niets op terwijl Brussel aanvankelijk op een akkoord voor het einde van dit jaar mikte.

21 reacties

  • j hendrickx

    4 jaar geleden
    Ze zijn al vergeten hoe diep hij Belgie in de rode cijfers heeft achtergelaten
  • joseph verbeke

    4 jaar geleden
    Eerst papa Michel in Europa en nu zoontje!En wij maar janken over ons koningshuis maar blijkbaar is erfelijkheid ook gangbaar in de politiek...Catastrofale referenties bij vroegere jobs zijn dan ook bijzaak.
  • Sabine verdonck

    4 jaar geleden
    België zou ook beter een van de gierigen zijn en zijn schulden afbouwen. Geen enkele normaal mens gaat zo diep in het rood.
  • marie-jose Marie-José Anthonis

    4 jaar geleden
    Dat word een grote ramp kijk maar wat hij in België gedaan heeft nog meer schulden komen er aan
  • mark germanus

    4 jaar geleden
    Heel goed ! Als hij dat moet doen zal de EU nog rapper opgedoekt worden. Op lange termijn gaan de mensen zien dat de beslissing van de Britten ,Brexit, nog veruit de beste was. Wait and see !