De Britse premier Boris Johnson met zijn hondje.
Volledig scherm
De Britse premier Boris Johnson met zijn hondje. © Getty Images

Wat te verwachten met Boris Johnson (opnieuw) aan het roer?

Zoals het er nu uitziet, halen de Conservatieven van Boris Johnson een ruime absolute meerderheid in het Britse Lagerhuis. De premier kan dan zijn brexitplannen doorduwen, maar de Tories hebben nog een en ander in petto.

8 reacties

  • lars vandenberge

    4 jaar geleden
    Dat eilandje zal niet weten wat hen overkomt als ze internationaal met de economische grootmachten moet onderhandelen. Eens kijken hoeveel gewicht ze in de schaal gaan kunnen leggen. Ze gaan nog Europa nog smeken om nieuwe gunstmaatregelingen.
  • Peter Hegge

    4 jaar geleden
    Saudi-Arabië, VS, China, EU, India, Australië. Stuk voor stuk landen die heel graag, maar dan ook heel graag met de Britten willen dealen. Als het nu op 11 maanden zou kunnen lukken met de EU, duurt het geen 3 jaar en zijn ze verlost van het klimaat gedoe. Regeltjes gedoe. Weet je nog of dit of dat of de derde oplossing. Ze gaan voor de Britten een vierde mogen maken. Waren die slim toen ze hun pond hebben gehouden.
  • boudewijn segers

    4 jaar geleden
    Slechter dan in Europa kan het niet gaan..!!! Laat ze maar doen...heel grote armoede in de UK en heel grote rijkdom in Europa??? Vergeet het.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    43,6 % van de stemmen. Wel de meerderheid in zetels maar niet van de bevolking.
  • Erwin VD

    4 jaar geleden
    De grootste grappige soap van de eeuw (BREXIT) kan verder gaan! Het is nu te hopen dat ook de EU het been stijf houdt en eindelijk eens toont dat het ook tanden heeft!