Jan Jambon.
Volledig scherm
Jan Jambon. © BELGA

Jambon reageert op uithaal Magnette: "PS wil absoluut niet met N-VA regeren”

Volgens Jan Jambon (N-VA) is het duidelijk dat de PS niet met de N-VA wil regeren. Dat leidt de Vlaamse minister-president af uit de uitspraken van PS-voorzitter Paul Magnette. "Ik denk dat je zijn uitspraken moet decoderen als: 'PS wil absoluut niet met N-VA regeren'", klonk het in het VRT-radioprogramma ‘De Ochtend’. Volgens Jambon blijft zijn partij bereid om federaal tot een akkoord te komen, maar dan moet er wel "eten en drinken in zitten voor de N-VA-achterban". Pieter De Crem (CD&V) had het in het radioprogramma over de pot die de ketel verwijt.

206 reacties

  • Jan Roesems

    4 jaar geleden
    Spijtig, maar dit draait uit op een vechtscheiding. En dank zij rode Magnette wordt de Waalse kleine man het slachtoffer.
  • Marc Baeyens

    4 jaar geleden
    N-VA wil gewoon het belang van de Vlamingen verdedigen ; de PS dit van de Walen. Dit is onverzoenbaar ; nog één trado-legislatuur en het confederalisme is rijp.
  • Erwin Schauvliege

    4 jaar geleden
    Magnette was van bij het begin deze mening toegedaan. Alleen heeft hij zich eerst sterker gepositioneerd met postjes te beloven aan een aantal Vlaamse (?) poitici, nietwaar Rutten ? Hij kent zijn collega's heel goed en weet dat er een aantal zijn die, tegen hun eigen achterban in, enkel denken aan hun eigen korte termijn toekomst en dus vrij gemakkelijk manipuleerbaar zijn. Spijtig maar helaas voor Vlaanderen.
  • ben Verschuren

    4 jaar geleden
    Goed zo! Op N-VA Kan je niet rekenen, die partij denkt maar aan een klasse = de rijke!
  • Moehmena Rahous

    4 jaar geleden
    Belgie moet niet splitsen. Op 3 voorwaarden. Ten 1ste, dat - zoals in het EU-parlement - Engels voertaal wordt, bij overheid, in scholen, winkels, overal waar mensen elkaar praten, behalve thuis, en prive; spreek dan wat je wil, Arabisch, Antwaarps, Frans... Gedaan met faciliteiten. Ten 2de, dat partijen opkomen in het Engels in gans Belgie, 1 kieskring. Ten 3de, dat er geen taalgrens is waardoor Vlaamse en Waalse stemmen evenwaardig zijn. Welk eindresultaat krijg je dan, Magnette ?