Matthias Casse.
Volledig scherm
Matthias Casse. © BELGA

Matthias Casse krijgt goud cadeau van geblesseerde wereldkampioen op World Masters judo in China

JudoMatthias Casse heeft vrijdag goud veroverd in de klasse tot 81 kg op de prestigieuze World Masters judo in het Chinese Qingdao. In de finale hoefde de nummer twee op de IJF-ranking niet in actie te komen. Zijn Israëlische tegenstander Sagi Muki, ‘s werelds nummer één en regerend wereldkampioen, gaf immers forfait door een blessure aan de ribben.

6 reacties

  • gustaaf dombret

    4 jaar geleden
    Sorry maar hij heeft de finale ook niet verloren hoor, wie zegt dat hij niet kon winnen?. Komt eigenlijk in aanmerking voor sportman van het jaar.
  • Dan Midden

    4 jaar geleden
    "krijgt goud cadeau"? Hij is toch eerst in de finale geraakt zonder zich daarbij te blesseren wat op zich al een zeer goed resultaat is en hem altijd minstens zilver opleverde. Proficiat met deze top prestatie!
  • Jan Vanbaelenberghe

    4 jaar geleden
    Hij kreeg het goud kado.... van het loodzware parcours dat hij heeft afgelegd om in de finale te geraken spreken ze niet. Ja, 't is geen voetbal of tennis hè ... top gedaan Mathias, van ons krijg je wel het respect dat je verdient.
  • victor vandesande

    4 jaar geleden
    Doe man krijgt te weinig waardering en weerklank in de pers. Is nog jong en staat onbetwistbaar aan de top .rasatleet. top!
  • Marnix laureyns

    4 jaar geleden
    ALS hij kan winnen is hij SPORTMAN van jaar.