In Carnaby Street in Soho liepen de Xmas-shoppers elkaar vorig weekend al voor de voeten.
Volledig scherm
PREMIUM
In Carnaby Street in Soho liepen de Xmas-shoppers elkaar vorig weekend al voor de voeten. © REUTERS

Na de winst van Boris Johnson: kerstshoppen meteen duurder en andere gevolgen

De eclatante verkiezingsoverwinning van Boris Johnson maakt dat de Britten zo goed als zeker op 31 januari volgend jaar uit de Europese Unie stappen. Daarna volgt een overgangsperiode van minstens een jaar waarin niets verandert. Maar welke gevolgen heeft het feestje van Boris voor ons land?

16 reacties

  • Patrick Weyers

    4 jaar geleden
    Ach zo, de winkeliers hebben dan hun prijzen hoger gezet? Flauwekul.
  • Jos Spriet-Dewaele

    4 jaar geleden
    Oke en dan. Als je er niet moet zijn ga je gewoon ergens anders. Hoop enkel dat europa bij een harde brexit ook hard zal zijn voor het UK. Geen boete betalen moet op een andere manier gecompenseerd worden. Maar ze hebben in het UK nu waarvoor ze gekozen hebben een zekerheid dat alles gedaan word om een harde brexit er door te krijgen.
  • Joan Lute

    4 jaar geleden
    Tja , nu worden alle Britse gepensioneerden in Spanje enz wanneer ze hun nationaliteit niet opgeven illegalen. En wanneer het VK de boedelscheiding niet betaald wat dan met alle Britse eigendommen op EU grondgebied ? Inbeslagname lijkt me dan enige oplossing. Aangezien Johnson en Trump al één front zijn is het advies aan de EU play it hard en laat ons voelen dat wij geen kleine garnaal zijn maar dat er met ons rekening zal gehouden moeten worden.
  • Cedric Dellasz

    4 jaar geleden
    ik hoop dat europa een volledige taxatie beleid invoert tegen brittanie. ze hebben wat ze willen dus moeten ze ook maar leven met de nadelen
  • Jonathan Wouters

    4 jaar geleden
    Niet vreemd, hier wordt het ook elk jaar duurder. So what. Kerstshoppen in Londen moet je dan ook alleen doen als je er het geld voor hebt. Ik gun ze niettemin hun Brexit. De eerste slaaf die zich losrukt uit de ketenen van zijn meester. Hopelijk volgen er nog.