Bart De Wever.
Volledig scherm
Bart De Wever. © VTM Nieuws

De Wever: “Ik wilde wél informateur worden. Ik ben trouwens nog altijd kandidaat”

“Hij wou geen informateur worden. Hij wil geen verantwoordelijkheid nemen. Uit angst heeft hij de beledigingen en provocaties opgevoerd.” Het waren de harde woorden van Paul Magnette aan het adres van Bart De Wever gisteren in een interview op de RTBF. De N-VA-voorzitter reageert nu op die aantijgingen voor de camera van VTM Nieuws.

49 reacties

  • Tom Faes

    4 jaar geleden
    Sorry mensen ik ben te laat wakker geworden ik dacht zo van laat eerst de andere maar eens met hun gezicht tegen de muur lopen maar dan was er blijkbaar een begin van een regeringsvorming en toen werd ik wakker. Precies hetzelfde als de Theo met het Marrakesch geval
  • Linda Pieters

    4 jaar geleden
    Het hangt grondig mijn keel uit dat BDW steeds spreekt in naam van alle Vlamingen , in mijn naam spreekt hij alvast niet ! Janken en jammeren als een klein kind dat zijn zin niet krijgt , hou toch op man !
  • Norbert Bauwens

    4 jaar geleden
    Het wordt wel hoog tijd dat een Vlaamse stem evenveel waard is dan een Waalse. Een Vlaming had bij de jongste verkiezingen gemiddeld 47.531 stemmen nodig om verkozen te worden in de Kamer van Volksvertegenwoordigers, terwijl een Franstalige genoeg had aan slechts 35.299 stemmen. WAAROM???? De Vlamingen betalen omgekeerd evenredig en maar aan de staat.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Ze hebben 90% van de Vlaamse stemmen nodig om in België federaal 50% van de stemmen te behalen, gina duribreux. Nog wel wat werk voor de boeg. En niet omdat een Vlaamse stem minder waard is want dat is een fabel. Maar omdat je met 4 Walen, 1 Brusselaar en 6 Vlamingen wel 5,5 Vlaming nodig hebt om federaal de helft te halen. Dat is dan eigenlijk 91%. Een twee derde meerderheid via Vlaamse stemmen zit er uiteraard nooit in.
  • Ronny Ooijen

    4 jaar geleden
    vanaeken jokke, VB en N(V)-Blabla? Dat zal dan zonder Bart De Wever zijn. Het was hij die zij dat een coalitie met VB zowel nu als in de toekomst onmogelijk is. Hij noemt zich de grote vijand van VB. Hij is toch iemand die altijd de waarheid spreekt, of niet? Die partij zal trouwens heel wat kiezers verliezen mocht toch een coalitie gevormd worden met VB. Velen zien dat namelijk niet zitten.