Marc De Roeck
Volledig scherm
© Marc De Roeck

HET DEBAT. Moeten vrachtwagens uit bebouwde kom geweerd worden? Dit is jullie mening

Het verkeer eiste woensdag een zware tol: maar liefst drie keer werd een zwakke weggebruiker het slachtoffer van een dodehoekongeval. In Aalst stierf de 11-jarige Celio. In Merksem raakte een fietser zwaargewond en in Brugge kwam een 77-jarige onder een vrachtwagen terecht. Tijd om vrachtwagens uit de bebouwde kom te weren? Eerst kwamen onze experts aan het woord. Nu is het jullie beurt: dit zijn de boeiendste reacties. 

15 reacties

  • gregory steeno

    4 jaar geleden
    het is aan alle weggebruikers om op te letten op de baan . geen oortelefoontjes op de fiets of te voet , naar de baan kijken in plaats van op de gsm ,en u aan de regels houden, ik zou geen vrachtwagenbestuurder willen zijn . hoe vaak lopen mensen pal voor je auto door het rode licht om toch maar een paar seconden sneller te zijn daarstraks nog noodstop moeten doen voor een vrouw met 3 kinderen omdat zij vond dat hier geen probleem was.
  • Stille Stille

    4 jaar geleden
    NEE maar ze moeten alle fabrieken uit de gemeente halen daar is een industrie terrein voor en niet meer in dorpen of stadscentrum
  • Dirk VL

    4 jaar geleden
    @Kelly Verlinden, ik ben het volledig eens met jou. IPV met de vinger te wijzen en schuldigen te zoeken, kan men beter oplossingen bedenken. De technologie staat vandaag reeds zover, dat deze veel bijstand kan bieden aan de bestuurder van een voertuig. Camera's met groothoeklens, Lampjes in de spiegel die oplichten wanneer er een object in de dode hoek bevindt, automatisch remmen bij een object dat onverwachts verschijnt...enz...
  • Anne Lieshout

    4 jaar geleden
    Ik denk dat iedereen met gezond verstand de vrachtwagen liever niet ziet komen afdenderen in zijn straat. Maar helaas moeten wij (winkels, fabrieken, consumenten) bevoorraad worden. En dat gebeurt nu eenmaal door (lichte)vrachtwagens. Dit is een zéér jammerlijk ongeval dat misschien vermeden kon worden. Maar alles voorkomen is niet mogelijk. En wat Kris Peeters betreft; hij is gewoon een groene die liefst ALLE verkeer wil afschaffen. Verkeersexpert lijkt mij zeer overroepen.
  • Karel Van Beeck

    4 jaar geleden
    Als men ze niet kan verbieden verplicht ze dan om maar 15km/u door een dorpskern te rijden en controleer dit! Wat baat het als men borden zet en er geen controle is?