Voorzitters Tom Van Grieken (Vlaams Belang) en Gwendolyn Rutten (Open Vld).
Volledig scherm
Voorzitters Tom Van Grieken (Vlaams Belang) en Gwendolyn Rutten (Open Vld). © photo news

De Grote Peiling. Vlaams Belang stijgt tot ongekende hoogtes, Open Vld afgestraft

Als er vandaag federale Kamerverkiezingen zouden zijn, zou Vlaams Belang de grote winnaar worden. De extreemrechtse partij blijft groeien in de driemaandelijkse Grote Peiling van Het Laatste Nieuws, VTM Nieuws, RTL en Le Soir en komt nu uit op 27,3 procent van de kiesintenties, nog eens 2,5 procentpunt meer dan bij de vorige peiling en bijna 10 procentpunt hoger dan bij de verkiezingen van 26 mei. Voor Open Vld is de uitslag dramatisch: de Vlaamse liberalen duiken onder de tien procentgrens.

221 reacties

  • NOEL CHRISTIAENS

    4 jaar geleden
    Typisch Belgisch zeker...? Terwijl mensen zich kapot werken om de Crisis te bezweren, gaan we even doodleuk een politieke peiling organiseren. Resultaat..? Nog meer bagger, verrotting en verzuring voor onze beproefde gemeenschap. Het valt me trouwens op hoe de sociale media verzuringsmachine van het VB de voorbije weken is stil gevallen. Jammer genoeg niet om plaats te maken voor het aanbrengen van creatieve oplossingen rond de Corona crisis. Ook daarin blijft het oorverdovend stil.
  • Marianne Van den Lemmer

    4 jaar geleden
    ""De peiling van Ipsos is uitgevoerd bij een representatief staal van meer dan 2.400 Belgen van wie 958 in Vlaanderen tussen 4 en 9 maart. De foutenmarge bedraagt ongeveer 3,2 procent voor de resultaten in Vlaanderen."" Slechts 958 Vlamingen voor heel België? HOEZO?? Doe er voor Vlaams Belang dan maar een flinke hap bij!!
  • Rudy DE VLEESCHAUWER

    4 jaar geleden
    welke bestuurservaring hebben de ministers van de andere partijen. In feite wordt alles geregeld en voorgekauwd door de hoofden van de administraties. (de vroegere secretaris-generaals). De antwoorden op de parlementaire vragen lezen zij gewoon af.
  • Jan Wouters

    4 jaar geleden
    Ik herinner mij de volle woorden expressie van de Open-VLD- en VLD-voorganger, namelijk de PVV. Die luidde: Pest Voor Vlaanderen. Blijkbaar herhaalt de geschiedenis zich!
  • Dietrich Vandrey

    4 jaar geleden
    Eindelijk. Hoog tijd dat de nationalisten eens aan zet komen.