Bij afbraakwerken in de Boomgaardstraat in Berchem is een stoffelijk overschot gevonden in een septische put.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij afbraakwerken in de Boomgaardstraat in Berchem is een stoffelijk overschot gevonden in een septische put. © Marc De Roeck

Onderzoek naar lijk in septische put: “Zelfs wanneer het lichaam in verre staat van ontbinding is, kunnen we veel informatie achterhalen”

Een kraanman die nietsvermoedend een septische put leegschept op een werf, en tot zijn grote verbazing de contouren van een lichaam in de bruine brij ontwaart. Niet veel later is de halve straat afgezet, lopen mannen en vrouwen met witte pakken op het terrein en wordt er een moordonderzoek gestart. Het lijkt weggeplukt uit het scenario van de betere politieserie, maar in Berchem was het donderdagavond bittere ernst. Maar wat gebeurt er met zo’n lichaam nadat het is opgevist?

4 reacties

  • Dennis Dennis

    4 jaar geleden
    Stoere taal en waarschijnlijk wordt er niks opgelost...
  • Jos Plessers

    4 jaar geleden
    Hij/zij zal zelf niet in die put gekropen zijn om zelfmoord te plegen,vermoed ik zo
  • Marleen Willems

    4 jaar geleden
    Hoe begin je daar in godsnaam aan, de geur van een lijk in ontbinding, de geur van een septische put. Chapeau voor zij die dit kunnen met het nodige resultaat. IJzersterke maag zou ik zeggen!
  • Noella Vandevenne

    4 jaar geleden
    Ik heb al meer dan 30 jaar een abonnnement en voorheen mijn ouders toen ik nog thuis woonde.Waarom kan het niet wat makkelijker voor oudere mensen om de krant via tablet of gsm eens te lezen op verplaatsing ???