Photo News
Volledig scherm
© Photo News

België hinkt voor hernieuwbare energie nog meer achterop

Met de door de regio's opgestelde klimaatplannen blijft België nog meer dan gedacht onder de doelstelling voor hernieuwbare energie die we tegen 2030 moeten halen. Dat blijkt uit nieuwe prognoses van het Planbureau die De Tijd kon inkijken.

29 reacties

  • Pat Debal

    4 jaar geleden
    In Belgie is de groene stroom belast in ander landen niet en dat is waar het schoentje duwt
  • Frank De Rycke

    4 jaar geleden
    Dit is toch geen nieuws meer ....achterlopen doen ze toch in alles en ze denken dan dat ze het warm water hebben uitgevonden !!
  • DIRK RASSCHAERT

    4 jaar geleden
    Hier krijgen bedrijven subsidies en niet de mensen. Hoe kan een renteloze lening mensen die net toekomen om te overleven aanzetten om te investeren ? Wanneer er geen geld is kan men het ook niet terugbetalen, renteloos of niet !!! Logica heren en dames specialisten ! Misschien eens investeren in onze bestaande woningen inplaats van onze zakken leeg te halen ?
  • johan debue

    4 jaar geleden
    Wij eigenaars van zonnepanelen helpen het doel te bereiken en worden gestraft is dat de bedoeling ik dacht het niet nu nog de slimme (domme) meter en wij zijn helemaal de klos dank u wel heren politici en de vreg .En vadertje staat verdient aan mijn teveel gratis teruggestuurde stroom op het net want die wordt verkocht met btw dat is diefstal bij klaarlichte dag.
  • Geert Roeyaert

    4 jaar geleden
    Met altijd de spelregels te veranderen voor zonnepanelen (VREG) kan ik geloven dat er niemand er nog geinterresseerd is om deze te plaatsen.Heb er in 2016 geplaatst maar had ik geweten hoe ze eventueel de taksen zouden willen veranderen vanaf 2021(injectie-en capaciteitstarief) dan waren ze er nooit gekomen.Dan doet de mens eens een inspanning dan worden we achteraf beloond met grotere taksen .Met speciale dank aan onze politici en de VREG!!!!