Conner Rousseau tijdens zijn maiden speech op het sp.a-congres  in Brussel.
Volledig scherm
Conner Rousseau tijdens zijn maiden speech op het sp.a-congres in Brussel. © BELGA

Nieuwe sp.a-voorzitter Rousseau krijgt uitzondering op cumulverbod en haalt uit: “Ballekes in tomatensaus voor een canon lossen niets op”

UPDATEDe politiek moet bezig zijn met problemen oplossen in plaats van met ballekes in tomatensaus voor de Vlaamse canon. Die boodschap gaf de nieuwe sp.a-voorzitter Conner Rousseau zijn leden mee tijdens zijn maiden speech op het partijcongres in Brussel. De opdracht voor de socialisten de komende jaren is de solidariteit opnieuw naar het centrum van de politiek brengen. “Omdat iedereen er dan op vooruitgaat”, aldus de Sint-Niklazenaar.  Een meerderheid van de sp.a-leden keurde eerder vandaag een uitzondering goed waardoor Rousseau (27) mag blijven zetelen in het Vlaams Parlement, ondanks het cumulverbod van zijn partij.

245 reacties

  • Tom Faes

    4 jaar geleden
    De beste toneel speler is Bart De Wever , Hij voert al vijf jaar een one-man- show op waar vele Vlamingen intrappen . Mocht het voor hem stoppen in de politiek ,hij kan zowiezo les gaan geven aan studio Herman Teirlinck . Een extra nva tekort van elf miljard hoe noem jij dat Wilfried?
  • Wilfried Vanden Berg

    4 jaar geleden
    Volgens mij hebben ze bij SPA een toneelschool geopend . Weer een die het licht heeft gezien, en die weer met mooie verhaaltjes boven komt . Zoals destijds Toback , dan Crombez en nu deze toneel speler . Hij stond daar gewoon nieuwe wijn in oude vaten te verkopen. Beste , een goede raad. De graaipolitiek van SPA, OVLD en CD&V ga jij niet veranderen .
  • birgit vanderest

    4 jaar geleden
    'tijd voor iets nieuws tijd voor iets positief',staat daar geprojecteerd op de achtergrond. iets nieuws zou zijn, een ministerraad,een parlement en gedaan met zakkenvullerij en mooie prietpraat, das pas positief.
  • Frank De Witte

    4 jaar geleden
    Allemaal mooie woorden, maar ik hoor die echo van het zelfde verhaal van vroeger al weerkaatsen... Je kan geen problemen oplossen als er geen geld voor is. Geef je dan toch geld uit dat je niet hebt, dan sleur je daar gans het land hierin mee naar de afgrond. En zo gaat het van kwaad naar erger voor iedereen. Da's iets wat die linkse partijen duidelijk nog altijd niet snappen als ik ze zo bezig hoor.
  • Chrisje Van Staeyen

    4 jaar geleden
    Patrick Gorra, en de jeugd stemt massaal voor VB. En gelijk hebben ze. Want de toekomst ziet er niet echt rooskleurig uit met een paars-groene regering. Spa vroeger een gewone arbeiderspartij, maar nu een graaierspartij, daarom komen ze zo goed overeen met de rest van de linkse graaiers.
  1. “Geen buitenlandse inmenging”, zegt De Croo. En dan belt Erdogan Gents slachtoffer van Turks-Koerdische rellen
    Play
    PREMIUM
    Politiek
    30

    “Geen buitenland­se inmenging”, zegt De Croo. En dan belt Erdogan Gents slachtof­fer van Turks-Koerdische rellen

    De aanhoudende rellen tussen Koerden en Turken in België doen ook de Turkse president in actie schieten. Erdogan verspreidde woensdag een campagnevideo waarin hij zich achter de Turkse diaspora schaart. Een politiek statement, uitgerekend één dag nadat de federale regering waarschuwde voor buitenlandse inmenging. Premier Alexander De Croo (Open Vld) suste deze donderdag in de Kamer: “Voorlopig zijn er volgens Staatsveiligheid geen indicaties van een veiligheidsrisico.”
  2. Conner Rousseau (27): "Natuurlijk zal ik evolueren, in taalgebruik en kledingstijl. Maar het is niet zo dat iemand van 54 vanzelf wijzere dingen zegt, toch?”
    PREMIUM

    Conner Rousseau (27): "Natuurlijk zal ik evolueren, in taalge­bruik en kleding­stijl. Maar het is niet zo dat iemand van 54 vanzelf wijzere dingen zegt, toch?”

    Vandaag wordt Conner Rousseau (27) - schone jongen, slimme gast, hippe vogel - op het schild gehesen als de jongste partijvoorzitter in de Belgische geschiedenis. Over zijn socialistische gedachtegoed hebben we het graag een andere keer. Laten we ons hier en nu beperken tot wat er echt toe doet. "Ik dacht: voor de koning trek ik mijn pak aan. En mijn witte hemd. En een das. Mijn haar gekamd. Netjes geschoren. Zelfs een crèmeke gesmeerd om te stralen. En waarover beginnen ze dan? Over mijn schoenen." Dikke pattas, mateke.