© Dick Demey

“Droge avond, opnieuw regen na middernacht”

Vanavond blijft het overal in Limburg droog. Rond 3 uur vannacht gaat het weer regenen.

De wind doet het vanavond tijdelijk wat rustiger aan, maar in het tweede deel van de nacht zal het weer harder gaan waaien. Tegen de vroege ochtend (ergens vanaf 5 uur) zouden er weer rukwinden tot zo’n 70 a 75 km/u kunnen inzitten. Lokaal zou er zelfs een uitschieter tot 90 km/u kunnen inzitten.

Het blijft snel gaan op de weerkaarten. In de loop van de ochtend maakt de regenzone van vannacht immers alweer plaats voor opklaringen en een droog vervolg van de dag. De zon zal zelfs flink wat ruimte krijgen, tot ze om 16.27 uur weer achter de horizon verdwijnt. Hoge sluierwolken zullen dan waarschijnlijk voor mooie pastelkleurtjes zorgen.

Na de windpiek in de ochtend (ten laatste na 8 uur) zal de wind iets luwen, maar het blijft een groot deel van de dag toch nog wel vrij krachtig waaien vanuit het zuidwesten. De windvlagen lopen nog tot de vooravond geregeld op tot zo’n 40 a 50 km/u, .

De temperatuur klimt naar een maximum in de buurt van 8 a 9 graden. ‘s Avonds zal de wind wat luwen naar nog 4 tot 3 Beaufort.

Ook tijdens de nacht naar maandag blijft het in Limburg nog droog. Tegen zonsopkomst zal er vanuit het zuidoosten wel stilaan een regenzone tegen onze provincie komen aanleunen. Vanwege de wolken die ermee samenhangen zal de temperatuur in het tweede deel van de nacht ook enkele graden oplopen. Het minimum rond 5°C wordt dus reeds tijdens het eerste deel van de nacht bereikt.

Benieuwd naar de voorspelling voor de volgende dagen? Ontdek het hier.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer