Boris Johnson na zijn overwinning.
Volledig scherm
Boris Johnson na zijn overwinning. © AFP

Brits parlement zal voor Kerstmis nog stemmen over brexitdeal

Het Brits parlement stemt nog voor Kerstmis de deal over de brexit die met de Europese Unie is bereikt. Dat heeft de Britse premier Boris Johnson vandaag twee dagen na zijn klinkende overwinning in de parlementsverkiezingen verzekerd.

11 reacties

  • eric maier

    4 jaar geleden
    jos robben, ja maar nu begint de ellende. Schotland wil nu zeker onafhankelijkheid en of een EU beleid behouden. Noord Ierland zal weer als vanouds problemen kennen met conflicten, want Boris is niet van plan een opengrens beleid te voeren met Ierland en Noord Ierland. Niemand had het over de economische impact van Brexit, enkel Boris zij dat onmiddelijk 6% groei verzeker was in jaar 1. Brits economische experts zeggen wel totaal iets anders en zien het doem-scenario realiteit worden.
  • Antonio Vivaldi

    4 jaar geleden
    Er zullen anderen volgen,het einde van de Reus op lemen voeten is in aantocht.
  • jos robben

    4 jaar geleden
    Weg uit de EU dictatuur, prachtig resultaat voor de Britten
  • Peter Bosmans

    4 jaar geleden
    Ja, de VS en Rusland staan klaar met de nodige voorstellen. Europa was in het begin voordelig voor de Europese landen en zeer praktisch ingesteld. Vandaag is het een bende machtswellustelingen geworden die zich met een administratieve regelneverij op de voorgrond plaatst en die zich meer en meer bemoeit met maatschappelijke problemen die eigenlijk van land tot land anders geschiedkundig gegroeid zijn en dus niet allemaal over dezelfde kam geschoren kunnen worden.
  • jim choose

    4 jaar geleden
    Proficiat aan de Britten, zij hebben zelfrespect.