Coördinator van de COP25 is de Chileen Andres Landerretche.
Volledig scherm
Coördinator van de COP25 is de Chileen Andres Landerretche. © EPA

Nog geen overeenkomst op klimaatconferentie Madrid, mislukking niet uitgesloten

UPDATEHet Chileense voorzitterschap van de klimaatconferentie heeft nieuwe ontwerpteksten aangekondigd, omdat de onderhandelingen blijven aanslepen. De vorige teksten, die er kwamen na nachtelijke onderhandelingen, vielen op een koude steen. Volgens sommige afgevaardigden is een mislukking van de top niet uitgesloten. Ook klimaatactiviste Greta Thunberg heeft weinig hoop dat er nog iets zal gerealiseerd worden op de top.

10 reacties

  • Albert Gysels

    4 jaar geleden
    Binnen 12 jaar gaan we er allemaal aan volgens het IPCC,Thurnberg en de politici en het resultaat is...een compromis. Een beter bewijs dat dit allemaal een grote leugen en bangmakerij is kan er niet gegeven worden. Ik zou over het naderend eind van de wereld zeker géén compromis maken!
  • ludo vc

    4 jaar geleden
    hoelang gaat dat "gezeik" over dat milieu en klimaat nog duren ?? het is hier een erwt groot en blijkbaar zitten net hier de "specialisten" ??? het zijn specialisten in onze zakken leeg te maken en daar houd ook alles op
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    Een klimaatplan uitvoeren is zoals een huis renoveren : je begint met iets en moet vervolgens overal verder ingrijpen met grote gevolgen....Onze maatschappelijke structuren, visie op productiviteit en winst .... alles gaat moeten veranderen als men voor het klimaat iets wil "doen".
  • Dirk Van Den Bossche

    4 jaar geleden
    Ministers , wetenschappers allemaal zitten ze samen en vinden geen oplossing. En Anuna kunnen ze niet bellen om raad want er is geen verbinding met haar bootje
  • Christian Deckers

    4 jaar geleden
    Het belangrijkste moet namelijk nog komen: waar spreken we volgende keer af en hoe rap kan dat al voor jullie? Eerst hotels, traiteurs en "beschikbaarheid van overige diensten" checken en dan...1.2.3 AKKOORD!