AFP
Volledig scherm
© AFP

China bedreigt Duitsland met sancties als Huawei wordt uitgesloten van 5G-netwerk

Wu Ken, de Chinese ambassadeur in Duitsland, zegt dat zijn land met tegenmaatregelen komt als de Duitsers techbedrijf Huawei uitsluiten als leverancier van apparatuur voor het 5G-netwerk. Dat besluit zou mogelijk gevolgen kunnen hebben voor de Duitse auto-industrie die jaarlijks miljoenen auto's verkoopt in China.

4 reacties

  • Johan Blondeel

    4 jaar geleden
    Europa is zwak om echt op te treden als het nodig is. Ja Europa heeft veel van zijn now how in de handen gegooid van China. Je ziet dat al aankomen je zal 2 wereld spelers hebben, maar Europa val uit de boot door
  • Lucien Switten

    4 jaar geleden
    Oei oei, eerst Elon Musk tegen zich in het harnas jagen, en nu China, Merkel zal snel wat minder piepen.
  • Filip Vanlaeken

    4 jaar geleden
    Duitsland en Frankrijk zijn de ethische achilleshiel van Europa : voor wat contractjes verkopen ze hun ziel. Iran, Saudi, China : allemaal lekkere dollars, dus doen ze hun broek graag af. Trump durft nog te kiezen voor wat 'juist' is, in de EU volgen we blindelings de lobbyisten. Vandaar ook de keuze voor een zeer zwakke president.
  • robrecht Peeters

    4 jaar geleden
    de Chinezen overreageren Merkel staat als een man achter Xi en zijn politiek zowel op in- als buitenlands gebied. Ook Erdogan en Poetin staan in haar gratie..