Zuster Monica
Volledig scherm
PREMIUM
Zuster Monica © Kristof Ghyselinck

Ex-schooldirectrice en ex-politica zuster Monica vindt dat we de jeugd te veel pamperen: “Mama’s die de boekentas van hun dochter dragen .... Ik zou er iets van krijgen!”

ShowbizzStappen wordt wat moeilijk voor zuster Monica (80), en basketten lukt al jaren niet meer. Maar de voormalige schooldirectrice, die geschiedenis schreef door als non in de politiek te gaan, rijdt nog met de auto en ventileert nog over veel kwesties graag haar ongezouten mening. “Ik ben nu eenmaal een bazig type”, zegt ze in Dag Allemaal. “Ik geef graag tegengas.”

16 reacties

  • Fanny Schaeverbeke

    4 jaar geleden
    De jeugd van tijd tot tijd eens goed op hun plek zetten en een flinke trap onder hun kont geven zou in veel gevallen niet misstaan. Ben zelf moeder van een dochter van 7, opvoeding, beleefdheid, discipline en wederzijds respect, zijn de belangrijkste pijlers voor een succesvolle toekomst, dit start thuis bij de ouders. Het leven is er niet makkelijker op geworden, uw kinderen hiervoor behoeden kan best door ze af en toe te laten aanvoelen dat inspanningen leiden tot resultaten!
  • Pat Van Oost

    4 jaar geleden
    Vreemd om dit artikel terug te vinden onder de rubriek "Showbizz", toch aangenaam om lezen. Zuster Monica heeft mijn inziens een heldere kijk op het leven. En men hoeft niet altijd zelf iets te hebben zoals, een gezin, ziekte etc. om daar de bijkomende problemen van te kunnen zien. Als niet gelovige kan ik mij vinden in haar uitspraken betreffende de veranderingen in de samenleving.
  • Kristine Delacourt

    4 jaar geleden
    Ik heb alleen maar goede herinneringen aan alle nonnekes en paterkes die ik ooit ben tegengekomen. Ze waren meestal streng maar rechtvaardig. Ook veeleisend. Ze verwachtten van iedereen de juiste inspanning. Nu het onderwijs op een absoluut dieptepunt zit zou het misschien niet slecht zijn om eens terug te kijken naar hoe ze het vroeger deden.
  • Richard Tolenaars

    4 jaar geleden
    Helemaal mee eens, veel kinderen zijn watjes tegenwoordig.
  • gustaaf van bever

    4 jaar geleden
    Gunter Verleyen...misschien haar beroepservaringen waardoor ze recht heeft van spreken. Ik zou haar niet onderschatten qua mensenkennis.....