Wang Shouwen, de Chinese viceminister van Handel.
Volledig scherm
Wang Shouwen, de Chinese viceminister van Handel. © AP

China schort extra heffingen VS-producten op

China heeft de voor vandaag geplande extra heffingen op Amerikaanse producten opgeschort. Daarmee voldoet Peking aan een van de afspraken die China en de Verenigde Staten vrijdag zijn overeengekomen in hun akkoord over een voorlopige handelsdeal.

5 reacties

  • Leo Kaya

    4 jaar geleden
    Eerst een hoop miserie maken en die dan milderen. Waar zit 'm daar de verdienste?
  • Wesley Gevaert

    4 jaar geleden
    Amerika heeft heel veel moeten toegeven. Ze hadden evengoed bij de oude deal kunnen blijven en geen moesten dan geen geld verspillen aan al die mislukte meetings en over en weer vliegen. Weak.
  • Luc Verhelst

    4 jaar geleden
    Paul Van De velde mijn inziens heeft USA weinig gewonnen in deze. China gaat vnl. varkensvlees en sojabonen invoeren. Ze worstelen ginds al heel lang met de varkenspest dus voeren ze varkens in, wat eten varkens? Juist sojabonen dus voeten ze sojabonen in. Vergeet niet voor Trump breken verkiezingen aan. Xi daarentegen zit nog voor enkele decennia vast in zijn stoel. Neen, niet de USA is de grote winnaar in deze....
  • Luc Brouckaert

    4 jaar geleden
    China en de VS doen handjeklap. Rusland en China doen het ook goed met elkaar. Straks zal Engeland zich bij de club aansluiten, en staat Europa met de billen bloot!
  • paul van gele

    4 jaar geleden
    En dat allemaal dank zij president Donald Trump. Daar kunnen onze corrupte Europese politiekers nog aardig wat van leren. Maar ook van de Chinese president Xi Jinping die corrupte politiekers zwaar aan pakt en levens lang laat opsluiten zo als het moet.