Volledig scherm

Herman Van Rompuy: “De Wever ademt machteloosheid uit”

“Bart De Wever stuurt aan op paars-groen, zodat hij vanuit de Vlaamse regering een guerilla kan voeren tegen de federale regering.” Dat zegt Herman Van Rompuy (CD&V) in De Zondag. De voormalige Europese president vindt dat het gedrag van de N-VA-voorzitter vragen oproept. “Hij ademt machteloosheid uit. Ik denk dat hij de uitslag van de verkiezingen nog niet verteerd heeft.”

277 reacties

  • Ronny Ooijen

    4 jaar geleden
    Chris Devlaeminck, dacht u echt dat iemand verwacht dat u iets anders zou beweren? Sommigen klappen namelijk altijd in de handjes als BDW of iemand van zijn partij zijn of haar mond open doet. Inderdaad, doorzichtig!
  • Chris Devlaeminck

    4 jaar geleden
    Ik heb De Wever nog geen enkele keer wild om zich heen zien slaat. Hij straalt eveneens geen machteloosheid uit. Dit is een perceptie die wordt opgedrongen door de tegenstanders van de N-VA. Doorzichtig! Deze uitspraken over BDW en de N-VA worden elders ook gedaan. Blijkbaar hebben zijn tegenstanders dit afgesproken.
  • Gerry Cle

    4 jaar geleden
    Vermits NVA en PS niet bereid zijn om ook maar de minste toegeving te doen, vermits De Wever ALLE Waalse partijen, groen en OVLD tegen NVA in het harnas heeft gejaagd, is paars geel van de baan. CD&V en OVLD durven niet in een paars groene regering stappen vanwege een Vlaamse minderheid maar durven ook geen nieuwe verkiezingen aan. Het zit dus nog wel 'eventjes' vast.
  • Marc Baeyens

    4 jaar geleden
    Wereldvreemd zijn doet geen pijn. Hij kraamt gewoon zijn eigen onmacht uit, en dat van de cD&v.
  • leppens victor

    4 jaar geleden
    Bij het lezen van dit artikel doemt voor mij het beeld op van een fermette in de Vlaanders waar groene zeep,kruisbeelden en steunkousen zich meer dan thuisvoelen. mvg.