Bart De Wever
Volledig scherm
Bart De Wever © VRT

De Wever zet Vlaamse regering niet op spel, "maar het wordt niet evident”

Indien er federaal een paars-groene regering tot stand komt, dan wil N-VA-voorzitter Bart De Wever de Vlaamse regering “bij uitstek” niet laten ontploffen. Het zal volgens hem echter geen eenvoudige situatie geven, want een paars-groene tekst zou “volledig haaks” staan op het Vlaams regeerakkoord. Dat zei De Wever in De Zevende Dag. Hij gaf ook aan niet “on speaking terms” te zijn met Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten. Wie hij ondertussen wel heeft gesproken, is Paul Magnette (PS). Beide voorzitters zagen elkaar gisteren bij de informateurs. Dat is bevestigd aan HLN.

266 reacties

  • Walter Roesems

    4 jaar geleden
    Maar beide andere partijen hebben dat niet gedaan, want uiteindelijk gaat 's lands belang, lees eigenbelang, voor!
  • Roger Vanthillo

    4 jaar geleden
    Voor een premierschap of een andere belangrijke post heeft Rutten er duidelijk geen enkel probleem mee haar partij volledig in de vernieling te rijden. De laatste peiling bevestigt dit en lijkt ook realistisch. Welke overtuigde liberaal kan nu akkoord gaan met een uiterst links PS-programma onder druk van PTB.
  • Ives Ameel

    4 jaar geleden
    OpVld is één van de een van de grootste verliezers van de verkiezingen en zou daar zelf nooit aan bod mogen komen. De Wever voelt een opkomende ster in zijn eigen partij en de hete adem van het VB. Allemaal zijn ze bang voor nieuwe verkiezingen hun riant betaalde jobkes zouden ze op hun buik mogen schrijven, inclusie De Wever.
  • Michel Philippe

    4 jaar geleden
    Als ik het goed begrijp zijn de verantwoordelijke partijen degene die in de vorige verkiezing afgestraft werden. Als we in een democratie leven vraag ik mij af waarom men dan de partijen negeert waarvoor massaal gestemd geweest is ? Ge hebt zo van die partijen die graag gul zijn met het geld van de belastingbetaler, maar dan klagen dat die put moet gevuld worden. Denkt ge dat de migranten geen geld kosten ? Moest de regel van het asielrecht toegepast worden, dan zou het nog doenlijk zijn.
  • nicole nys

    4 jaar geleden
    Gwendolyn Rutten is een gevaarlijk spelletje aan 't spelen. Om haar persoonlijke ambitie, premier worden, waar te maken is ze bereid de vlamingen te verraden en uit te leveren aan de PS en Wallonië. Dit kunnen wij niet laten gebeuren. Dan liever nieuwe verkiezingen waarbij wij de mogelijkheid krijgen OPEN VLD van de kaart te vegen en kan Rutten dezelfde weg opgaan als Annemie Turtelboom destijds.