Pierre Wunsch, gouverneur van de Belgische Nationale Bank.
Volledig scherm
Pierre Wunsch, gouverneur van de Belgische Nationale Bank. © photo_news

Begrotingstekort van 14 miljard euro tegen 2022 als er niet snel ingegrepen wordt

De prognoses voor het Belgische begrotingstekort bij ongewijzigd beleid zien er alsmaar slechter uit. Er moet snel ingegrepen worden om een buffer te hebben voor tegenslagen. Dat zegt de gouverneur van de Nationale Bank, Pierre Wunsch.

34 reacties

  • Jan Timmermans

    4 jaar geleden
    Nu al meer dan 1 miljard subsidie aan dienstencheques. Waarom moet een poetsvrouw of man gesubsidieerd worden ?
  • Erik De Smet

    4 jaar geleden
    Je moet alles wel in het juiste perspectief zetten. De overheidsschuld die door de socialisten tot ongekende hoogten is geduwd, is jaar na jaar afgebouwd met nva in de regering. Het is pas nadat ze nva hebben laten vallen voor het omstreden marrakesh pact, dat de begroting is ontspoord. Stop aub met het beweren van het tegendeel.
  • Jos Temmerman

    4 jaar geleden
    Er is geld genoeg voor een kleine inspanning als je ziet hoeveel geld er uitgegeven wordt aan luwe, hoe de winkelstraten vol lopen en horeca volzit in het weekend.
  • geert Verschelde

    4 jaar geleden
    Meneer Stevens, in de regering Michel slaagde men er jaar na jaar in om het begrotingstekort te verkleinen, echter niet volledig ongedaan te maken zoals ze van plan waren. Het is pas nadat OVLD, CD&Ven MR de NV-A buiten gekegeld hebben dat het begrotingstekort door het dak schiet. Minister Van Overtveldt deed dus wel zijn job goed, ondanks de voortdurende obstructie van Chris Peeters ( en d migrantencrisis), pas nadien is het potvertier begonnen.
  • Julien Cuypers

    4 jaar geleden
    Is het niet raar dat het tekort pas echt de hoogte in gegaan is na het vertrek van de NVA? Men had vervroegde verkiezingen kunnen uitroepen na het vertrek van NVA maar de overblijvende partijen wensten dit NIET te doen. Waarom niet?