Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld ter illustratie. © Getty Images

Minder mailen is beter voor het milieu: zelfs door op internet te surfen stoot je CO2 uit

Auto’s, vliegtuigen, veeteelt: van alle drie is bekend dat ze (negatief) bijdragen aan klimaatverandering. Een minder voor de hand liggende vervuiler is internetverkeer. Naast het gebruik van stroom die nodig is voor een telefoon of pc, is de opslagplek van data een grote vervuiler. Een Brits energiebedrijf is een campagne gestart om mensen bewust te maken van de CO2-uitstoot van e-mailen. 

18 reacties

  • Leonarda Van Opbroecke

    4 jaar geleden
    Goed dat ze eindelijk hieromtrent campagne voeren. Want deze vervuiling WIL niet geweten worden. YFC, Greenpeace, Groen, enz, zwaaien wel met rapporten van experts over vervoersmiddelen maar hierover reppen ze geen woord want dan komt hun eigen luxe in gedrang. Wekelijks onnodige mails, foto's, bestanden, enz, definitief verwijderen zou wereldwijd al een groot verschil maken. Maar ja, voor nutteloze opslag kan (nog) geen belasting opgelegd worden, he.
  • LUC HUON

    4 jaar geleden
    In deze context: wat is de ecologische voetafdruk van de prietpraat en reclame in de media?
  • Werner Hermans

    4 jaar geleden
    We worden voortdurend om de oren geslagen met CO2, dat mag niet, want broeikasgas. Tegelijk wordt de meest CO2 uitstotende motor op alle mogelijke manieren gepromoot... En kom niet af met elektrische wagens, de nodige stroom zullen we zeker kopen van de chinezen, die steenkoolcentrales gebruiken... Goe bezig, naïevelingen.
  • Jean-Pierre Van Lier

    4 jaar geleden
    We zullen terug postduiven moeten inzetten om onze briefwisseling ter bestemming te krijgen.
  • Andy De Schieter

    4 jaar geleden
    Als ik minder overschrijvingen hoef te doen, dan wil ik gerust minderen.