Alain Mathot (PS), gewezen Kamerlid en tot dit jaar burgemeester van Seraing.
Volledig scherm
Alain Mathot (PS), gewezen Kamerlid en tot dit jaar burgemeester van Seraing. © Photo News

Alain Mathot (PS) doorverwezen naar correctionele rechtbank voor corruptie

De Luikse raadkamer heeft Alain Mathot doorverwezen naar de correctionele rechtbank van Luik. Dat berichten de Sudpresse-kranten. De ex-burgemeester van Seraing en het gewezen PS-parlementslid wordt beschuldigd van corruptie bij de bouw van de afvalverbrandingscentrale Intradel in Herstal. Mathot (47) zelf ontkent.

4 reacties

  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    Een nieuw "Marshallplan" wellicht nodig in Wallonië! En deze corrupte partij moet België redden, omdat ze "incontournable" is???
  • Erik De Smet

    4 jaar geleden
    Niet echt een verassing. De PS en hun socialistische familie staan erom bekend om het geld van de belastingbetaler in hun zakken te steken. Het zal niet het laatste schandaal zijn van deze partij. Nu weet je ook waarom magnetite al die miljarden uit Vlaanderen nodig heeft.
  • Stef De Vos

    4 jaar geleden
    Dit is de rode draad bij de PS. Tijdens zijn informatieopdracht stuurde Magnette verschillende versies van zijn nota om lekken te kunnen opsporen. Tijdens de huidige informatieronde is het net Magnette die lekt via de media. Een betrouwbaar persoon? De regels gelden niet voor hen. Een houding eigen aan de PS.
  • emiel wouters

    4 jaar geleden
    Weeral, en het weeral iemand van de PS, waar is de SP.A met van den Broeck (stook het op, dat zwart gepikt geld). en dan moeten we deze partij nog betalen. niet te verwonderen dat de PS nog extra 6 miljard bij vraagt voor zijn begroting. Hun zakken ja. En daar mag niet aan toegegeven worden.