Wouter Beke.
Volledig scherm
Wouter Beke. © Photo News

Besparingen van Beke zetten kwaad bloed: “Hoe meer zorgpreventie, hoe minder terugbetalingen”

Bij verschillende organisaties die zwaar getroffen worden door de besparingen van Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) heerst onbegrip. "Investeren in preventie leidt op langere termijn tot winst", zegt Sensoa-woordvoerder Boris Cruyssaert.

29 reacties

  • Tom Faes

    4 jaar geleden
    Als we niet besparen in gezondheidszorg en bij de minder validen en bij cultuur etc dan kunnen we geen subsidies meer geven aan de grote rijke buitenlandse ondernemingen en dat moeten jullie toch begrijpen of niet ?
  • Bart Verbeeck

    4 jaar geleden
    "Investeringen die volgens de organisatie nochtans zichzelf terugverdienen.". Maak het dan prive en vervolgens is een break even of zelfs winst altijd mogelijk.
  • Stef van Dijk

    4 jaar geleden
    Guido Deville; besparen, ook op zaken die nuttig of zelfs noodzakelijk zijn, ja, ja, maar toch eerst op zaken die niet nuttig en noodzakelijk zijn, en die zijn er voor de regering ook nog wel wat op te noemen! Bovendien is hierop besparen helemaal niet besparen als het later enkel meer kost aan gezondheidszorg
  • willem merken

    4 jaar geleden
    Hoe zou het komen dat we van die expertenforums nooit iets gehoord hebben van hun bestaan of van waar ze gevestigd zijn? Een onderduikadres voor gebuisde politici?
  • Paul Philippaerts

    4 jaar geleden
    Preventie en gezondheidspromotie zijn heel grote woorden, maar naar mijn gevoel doen de fitness centra, meer dan al die andere verenigingen organisaties met hun structuren hun kaders hun ceo's. Wanneer gaat er eens een grondig nazicht komen hoe die structuren effectief werken. De administraties bijvoorbeeld, wanneer gaat er eens iemand nakijken wat echt nog nodig is. Met eenvoudige belastingsregels zouden minstens 10000 man bij financien kunnen worden uitgespaard. En de overbodige instellingen?