De NAVO denkt dat de Russen kabels tussen de VS en Europa doormidden willen snijden.
Volledig scherm
De NAVO denkt dat de Russen kabels tussen de VS en Europa doormidden willen snijden. © EPA/Shutterstock

NAVO vreest dat Rusland met onderzeeërs kabels tussen VS en Europa wil doorknippen

BuitenlandDe NAVO-lidstaten hebben deze herfst het grootste aantal manoeuvres van Russische onderzeeërs gerapporteerd sinds het einde van de Koude Oorlog. Een van de scenario’s is dat de Russen communicatiekabels tussen Europa en de VS willen doorknippen.

24 reacties

  • stefan crama

    4 jaar geleden
    Precies een herhaling van 70 jaar geleden waarbij alleen de wapenindustrie de grote winnaar is. En wij allen trappen er in als kleine kinderen.
  • Wilfried Vanden Berg

    4 jaar geleden
    Dat geloof ik ook. Ze hebben enkele scharen gaan kopen in de Veritas . Die stonden in reclame .
  • David Lievens

    4 jaar geleden
    François Thijs, het midden oosten startte ooit met de Russen die Afghanistan binnen vielen. Verder zaten ze in meer landen dan enkel Oekraïne. Of zijt ge de sovjet unie al vergeten mss? Daar hebben ze massaal andersdenkenden vermoord. Het communisme in de ussr is nog altijd het meest moordlustige regime ooit. Lees toch nog maar eens uw geschiedenisboeken.
  • Bernard Loncke

    4 jaar geleden
    Een 3de Wereldoorlog komt er vroeg of later aan...(dat is de geschiedenis der mensheid) wees gerust. Dat zal dan een atoomoorlogje worden..rap gedaan! Benieuwd wat dan die klimaat- en milieu-roepers dan gaan doen ...maar dat zal hun minste zorg zijn....als ze er nog zijn !
  • Yvan Vermeylen

    4 jaar geleden
    Teveel James Bond gekeken, denk ik.