Grootste biercafé ter wereld na amper drie jaar te koop

© hsb

Het grootste biercafé ter wereld, The Capital op de Grote Markt in Leuven, staat te koop. Amper drie jaar na de opening wil eigenaar Amaury Verelst zich op nieuwe projecten concentreren.

Hannelore Smitz

The Capital werd drie jaar geleden met groot vertoon geopend door Amaury Verelst en David Nijs. Ze wilden iets anders dan de gewone café's van de Oude Markt, die Nijs toen bestempelde als ‘allemaal hetzelfde’. Leuven had nog geen écht biercafé en dus besloten ze met The Capital een café te openen met maar liefst 2.500 bieren. Het concept sloeg aan, vooral bij toeristen.

Maar een jaar na de opening besloot Nijs dat hij alweer zin had in een nieuw project. Nog eens twee jaar verder stopt ook Verelst met The Capital.

“Ik verkoop de zaak zeker niet omdat het slecht zou gaan”, zegt Verelst. “Integendeel, The Capital draait echt goed en ik heb er ook een fijn team. Ik heb The Capital met passie en veel liefde opgebouwd. Hem verkopen doe ik dan ook met pijn in het hart. De laatste tijd heb ik steeds minder tijd en energie om erin te steken, en dan kan je beter stoppen.”

Verelst heeft nog een bouwbedrijf en drie andere zaken in Brussel, Antwerpen en Leuven genaamd Coffee College. Vooral dat bouwbedrijf eist hem steeds meer op, en dus moest hij naar eigen zeggen keuzes maken. “Ik heb gewoon geen tijd meer voor The Capital. Soms kwam ik er twee weken lang niet. Ik belde wel om te zorgen dat alles goed ging, maar had geen tijd om nog te vernieuwen en investeren. En in de horeca moet je steeds vernieuwen. Daarom heb ik beslist de zaak te verkopen. Ook mijn drie andere horecazaken ga ik verkopen. Ik stort me volledig op mijn bouwbedrijf”, aldus Verelst.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen