© LD

Gouverneur Reynders: “Opnieuw debat over huwelijksmigratie voeren”

Gouverneur Herman Reynders maakte gisteren duidelijk dat het gros van de onderwijsproblemen in Limburg te maken heeft met thuistaal. “Misschien moeten we het debat aangaan over huwelijksmigratie”, zei de gouverneur voor de 500 onderwijsmensen en politici die waren samengekomen voor de langverwachte Staten-Generaal.

Liliana Casagrande

In 13 Limburgse gemeenten zijn er grote problemen met het onderwijs, zo bleek al uit een eerdere analyse van de gouverneur. Die problemen zijn zeker bij allochtone jongeren groot. “Bovendien is dit een groep die groter wordt”, zei de gouverneur die wees op een veranderde samenleving.

“Ik merk dat we aan het afstevenen zijn op segregatie, dat we naast elkaar leven in plaats van met elkaar. We moeten weer inzetten op integratie, zoals 50 jaar geleden.” Hassan Amaghlaou, provincieraadslid voor Groen en de vorige voorzitter van de Limburgse integratieraad merkte in elk geval op dat er niet eens tien allochtonen aanwezig waren bij die 500 aanwezigen. “Waar zijn de etnische minderheden? Dit is weer een vreemd blank moment,” zei Amaghlaou.

Lees er hier meer over.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer