Zus van verongelukte man: “Stein stond altijd klaar om te helpen”

© mma

© rr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Stein Vandenberghe (22) uit Kortemark is zondagavond overleden aan zijn verwondingen nadat hij met zijn auto onder de oplegger van een vrachtwagen terechtkwam op de Brugsesteenweg in Veurne.

Thijs Pattyn en Tommy Huyghebaert

Stein Vandenberghe reed zondag iets na 19 uur in de richting van Diksmuide toen hij met zijn witte Honda onder de oplegger van een buitenlandse vrachtwagen schoof ter hoogte van de Bedrijvenlaan.

Ondanks de snelle medische zorg die hij kreeg, overleed het slachtoffer in de loop van de avond in het AZ Sint-Augustinusziekenhuis.

“We hebben Stein nog in het ziekenhuis gezien, maar op dat moment was mijn broer al hersendood. Even later is hij ingeslapen”, zegt zus Shirley.

“Mijn broer was heel belangrijk in mijn leven. Hij woonde zelfs al drie jaar bij ons in. Hij stond altijd klaar om een handje te helpen of me te steunen als dat nodig was. En hij was de trotse peter van onze jongste dochter.”

De 22-jarige Stein was zondagavond op terugweg naar huis nadat hij een bezoekje bracht aan zijn vader, die in Veurne woont. Een weg waarvan hij de gevaren kende. “Die camions”, zucht zus Shirley. “Dat ze daar nu eindelijk eens iets aan doen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen