Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld ter illustratie. © Getty Images

“Rugpijn lijkt wel een virus dat zich razendsnel verspreidt”: experts over oorzaken en oplossingen

Meer dan driekwart van de Belgen krijgt ooit te kampen met rugpijn. Na griep en verkoudheid is het zelfs de belangrijkste reden voor werkverlet. De oorzaak? We leven van bed naar bureaustoel en weer terug. Wat kan je er aan doen, en vooral, hoe kan je het voorkomen? “We vragen het onmogelijke van ons lichaam.”

7 reacties

  • Danny Danckers

    4 jaar geleden
    Mag ik er even op wijzen dat niet iederéén op een bureaustoel hangt. Er zijn er meer dan genoeg die van gans de dag op gene stoel geraken en óók rug-problemen hebben...
  • Hermes Trismegistus

    4 jaar geleden
    Misschien eens wat meer sporten en bewegen. Op tijd wat deadliften en nooit last vd rug
  • Marc Van Loo

    4 jaar geleden
    Staanbureau's de oplossing? Het is net als ik lang rechtsta dat ik klachten krijg!
  • Dirk Sonck

    4 jaar geleden
    Hieronder de lijst waar je kan uit kiezen om een paar dagen extra verlof te vragen. Stuk voor stuk aandoeningen waar ze niet kunnen aantonen dat je een leugenaar of profiteur bent. Rugpijn, migraine, pijn in de onderbuik, gewrichtspijnen (schouder en knie doen het goed), chronisch vermoeidheidssyndroom en ja, ook de burn-out niet vergeten.
  • Anneke Braem

    4 jaar geleden
    1 oplossing gaat langs bij een goede chyropractor en volg zijn raad op, en ga opregelmatige basis de rug klachten zullen wel verbeteren. Maar zeker nooit laten opereren want dat lost de zaak niet op dat verplaatst alleen de oorzaak.