Uitbaters van visbedrijf in cel voor mensenhandel

© rr

Twee Nederlanders en een Duitser zitten in de cel op verdenking van mensenhandel bij een visverwerkend bedrijf in Zeebrugge. Dat meldt de West-Vlaamse afdeling van het arbeidsauditoraat Gent. Moldavische en Oekraïense werknemers zouden economisch uitgebuit worden door de verdachten.

Op donderdag 12 december werd het drietal ingerekend door de Federale Gerechtelijke Politie (FGP). De Duitser H.G. en de Nederlanders T.A. en C.V. zijn volgens het arbeidsauditoraat allen betrokken bij de uitbating van een vis- en zeevruchtenverwerkend bedrijf in Zeebrugge.

“Uit diverse vaststellingen bleek dat er sprake is van uitbuiting van buitenlandse Moldavische en Oekraïense arbeidskrachten”, aldus woordvoerder Jeroen Lorré. Het loon van de arbeiders bleef ver onder het Belgische minimumloon. Bovendien moesten ze buitensporig veel uren en dagen werken. “Mogelijk gaat het om een geval van koppelbazerij waarbij arbeidskrachten vanuit het buitenland werden aangeleverd.”

De verdachten werden vrijdag aangehouden door de Brugse onderzoeksrechter. De raadkamer oordeelde dinsdagochtend dat H.G. en C.V. minstens een maand langer in de gevangenis moeten blijven. Op vraag van de verdediging werd de verschijning van T.A. met een week uitgesteld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen