Premier Mark Rutte
Volledig scherm
Premier Mark Rutte © ANP

Nederland stevent af op miljardentekort door vergrijzing, huidige beleid wordt onbetaalbaar

Als er niets verandert, wordt het huidige beleid van de Nederlandse overheid onbetaalbaar. Dat komt door de vergrijzing en de alsmaar stijgende zorgkosten, waarschuwt het Centraal Planbureau (CPB) dinsdag. Ook het huidige beleid helpt niet mee.

33 reacties

  • Uto Tromp

    4 jaar geleden
    Dit gaat België ook overkomen stijgende kosten te weinig mensen die de rekeningen betalen van papa staat.
  • Jef Lois

    4 jaar geleden
    En ik die da ht gelezen te hebben ergens half dit jaar dat devNederlanders ongeveer 12 miljard over hadden op begroting? Waar is dat dan naar toe. Net als hier in de tijd dat ik begon te werken puildën de pensioen kassen van onze sector uit van het geld ze wisten niet wat er mee te doen tot op een dag een slimme minister onze pensioen kas ging aanslaan en de pensioene nationaal gi g betalen maar het geld was wel op. Dus nu komen zagen overvte korten daar hebben ze zelf voor gezorgd
  • Jil Heirman

    4 jaar geleden
    Niet door de vergrijzing, maar door wanbeleid van de prutsers die we als onze politici kennen.
  • Marc breugelmans

    4 jaar geleden
    Nederland komt niets te kort.Dit is weer een stunt om onze pensioenen te kelderen.In plaats van de gevraagde 1500€ gaan we maar 900€ krijgen.Wedden dat dat binnen 5 jaar in het nieuws komt?
  • Jacqueline Hofman

    4 jaar geleden
    Geloof er geen snars van. Heb belg gekend die 42 jaar in Nederland heeft gewerkt. Van zijn 18 j tot 60 j. Heeft 42 jaar lang 15% meer verdiend dan voor de zelfde job in dezelfde chemiesector in België en eens op pensioen 25% meer dan het privaatpensioen in ons land.