Anthony Joshua wil sparren met boksconcurrent Tyson Fury, die enthousiast reageert

De Britse bokser Anthony Joshua heeft woensdag bij Sky Sports voorgesteld om als sparringpartner te fungeren voor zijn landgenoot Tyson Fury. Die laatste is in voorbereiding op een kamp tegen de Amerikaan Deontay Wilder, de WBC-kampioen bij de zwaargewichten. Fury reageerde ondertussen al enthousiast op het voorstel.

Michiel Verheirstraeten

Fury moet op 22 februari aan de bak tegen Wilder, ook wel de ‘Bronze Bomber’ genaamd. “Als Tyson mij nodig heeft, ben ik klaar om hem te helpen met de voorbereiding van zijn gevecht tegen Wilder”, zei Joshua dinsdag. “Ik denk oprecht dat hij Wilder kan kloppen.”

Fury en Wilder bekampten mekaar al eens in 2018, maar toen eindigde de partij onbeslist.

Op Instagram reageerde Fury intussen positief op het voorstel van Joshua. “Ik hoop dat je het meent, want ik zou je er heel, héél graag bijhebben.”

Joshua hoopt zelf ook op een duel met Wilder. Hij heroverde eerder deze maand zijn IBF-, WBA- en WBO-titels, en mist nu alleen de kroon van de WBC. De 30-jarige Brit zou het eerste zwaargewicht kunnen worden met alle wereldtitels sinds Lennox Lewis in 2004. “Ik heb er nog maar ééntje nodig en ik snap niet waarom het zo moeilijk is om dat duel te organiseren”, stelde Joshua.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer