President Donald Trump in het Oval Office, met op de achtergrond een portret van president George Washington, een van de Founding Fathers van de VS.
Volledig scherm
President Donald Trump in het Oval Office, met op de achtergrond een portret van president George Washington, een van de Founding Fathers van de VS. © REUTERS

Meer dan 750 historici in VS steunen afzetting van Trump: “Duidelijk gevaar voor de Grondwet”

752 Amerikaanse historici roepen in een open brief op tot de afzetting van president Donald Trump. “Het is ons weloverwogen oordeel dat als het wangedrag van president Trump niet beschouwd wordt als reden tot impeachment, dan doet vrijwel niets dat”, stellen ze. “We dringen er daarom bij het Huis van Afgevaardigden op aan om de president af te zetten.”

12 reacties

  • Karel Geyskens

    4 jaar geleden
    En hoeveel mensen zijn er in de USA die de laatste 40-50 jaar een univ. diploma in Geschiedenis hebben behaald? 175.000? 1.750.000 …. ? Die Trump-affaire hangt mijn keel uit. Precies of er niets anders in de wereld gebeurt. Schrijf eens wat meer over de wandaden in landen als China, Rusland, enz.
  • Jos Verelst

    4 jaar geleden
    Mateo Delahaye, er zijn er geen....ofwel zwijgen ze uit schaamte voor wat Trump is.
  • Bouazza George

    4 jaar geleden
    Hoeveel oorlogen en wereldwijde financiële crisissen veroorzaakt door Clinton, Bush en Obama? Irak, Afghanistan en Libië om maar een paar te noemen. Hoeveel oorlogen onder Trump? .... niets dus. Trump is beter voor de wereldvrede mijns inziens.
  • keppe delahaye

    4 jaar geleden
    en hoeveel historici zouden Trump wél steunen? Waar zijn die cijfers?
  • Guido Pintens

    4 jaar geleden
    Daniel Wouters, je hebt 100% gelijk als je stelt dat Trump op deze manier een grote leegte zal nalaten. Vooral een grote financiële kater voor de US, én voor de rest van de wereld. En de president nà hem zal weer een democraat worden die alle veroorzaakte rotzooi zal moeten opruimen. En daarna wordt het wéér een rep die voort kan teren op wat de vorige heeft opgelost