shutterstock
Volledig scherm
© shutterstock

Wolf mogelijk onderweg vanuit Nederland naar Vlaanderen

In Heijen, in het noorden van Nederlands Limburg, is afgelopen zaterdag een wolf gespot. Welkom Wolf wijst er vanavond op dat de viervoeter mogelijk onderweg is naar Vlaanderen. De organisatie roept iedereen daarom op extra waakzaam te zijn en waarnemingen van wolven of mogelijke wolven te melden via hun meldpunt. Volgens Welkom Wolf zal de natuurlijke corridor langs de Maas de wolf "vanzelf in onze richting" leiden. 

18 reacties

  • Nick Lersberghe

    4 jaar geleden
    @Brent Van Tongerloo Als je als veehouder de moeite niet kan opbrengen om je vee deftig te beschermen ('s nachts op stal, goede omheining), dan is dat je eigen schuld.
  • Karel Van Beeck

    4 jaar geleden
    Zit al enkele weken in Genk!
  • Luc Van Ginneken

    4 jaar geleden
    Geen nieuws of het een teefje is dat komt? Ik vraag het voor de Gust.
  • Frank Bolle

    4 jaar geleden
    Slecht nieuws voor tientallen schapen, kippen en andere dieren. Hopelijk verdwijnt dit dier zo snel mogelijk uit onze dicht bevolkte contreien. De wolf werd meer dan honderd jaar geleden uit onze streken verdreven, en moet goede redenen… Maar ik twijfel er niet aan dat de beschaving ook hier zijn werk wel zal doen ...
  • Nico De Smet

    4 jaar geleden
    Van harte welkom aan de wolf. Een natuurlijke jager die we broodnodig hebben. Zo kan de jacht door 'mensen' onmiddellijk verboden worden.