Wegenwerken in Vlaanderen. Dat in verkiezingsjaren straten opgebroken liggen en lintjes kunnen doorgeknipt worden, is geen bewuste politieke strategie. Het zwaartepunt van de uitvoering van investeringen ligt nu eenmaal in de laatste jaren van de legislatuur.
Volledig scherm
PREMIUM
Wegenwerken in Vlaanderen. Dat in verkiezingsjaren straten opgebroken liggen en lintjes kunnen doorgeknipt worden, is geen bewuste politieke strategie. Het zwaartepunt van de uitvoering van investeringen ligt nu eenmaal in de laatste jaren van de legislatuur. © David Legreve

Meerderheid Vlaamse gemeenten voert minder dan helft van gebudgetteerde projecten uit

Veel beloven en weinig geven, doet de zot in vreugde leven. Het volkse gezegde is ook van toepassing op onze steden en gemeenten. Meer dan de helft van de Vlaamse lokale besturen voert minder dan de helft van hun gebudgetteerde investeringsprojecten ook daadwerkelijk uit. Verkiezingsjaren vormen daarop een uitzondering: in 2018 hebben de steden en gemeenten dik 1,8 miljard euro geïnvesteerd, ruim 400 miljoen euro of 23% meer dan in 2017. “Steden en gemeenten moeten realistisch begroten, er worden te veel zaken niet tijdig uitgevoerd”, stelt advieskantoor BDO aan de kaak.

12 reacties

  • Johan De Clercq

    4 jaar geleden
    Omdat de eindprijzen 100% van de offerte worden...geen kontrole op kost en kwaliteit....
  • freddy milants

    4 jaar geleden
    En toch verdwijnt de poen, rara.
  • Steven Goossens Schenck von Toutenburg

    4 jaar geleden
    Kan je in Belgie uberhaupt nog 20km rijden zonder in een omleiding of werken terecht te komen? Vorige week begon SLUIS (NL) met de aanleg van een rotonde aan de grens... Deze week is die al klaar! Waar gaat al dat geld in Belgie naartoe? en dan trekken de wegen nog op niks!
  • Valentijn Jacobs

    4 jaar geleden
    Ze gaan een heleboel werken en investeringen uitvoeren, dat gebeurt dus helemaal niet maar de belastingen opvoeren dat doen ze wel, waarom blijven mensen stemmen voor al die graaipartijen die al sinds 1830 in onze zakken zitten, en het moet gezegd er is maar één partij die niet in onze zakken kan zitten want die mogen niet meedoen, en daar gaan we vanaf nu voor stemmen, we gaan stemmen voor mensen die uitgesloten worden en dan nog verweten worden van racisme, niet te geloven.
  • NOEL CLAES

    4 jaar geleden
    En als extra voor hun kassa, verhogen ze de gemeentetaksen........