Direct naar artikelinhoud
ProximusUpdate

Heisa over diploma: Proximus-topman loog niet over cv, volgens bedrijf

Proximus-CEO Guillaume Boutin.Beeld Photo News

De nieuwe CEO van Proximus, Guillaume Boutin, ligt nu al onder vuur. Op Boutins cv staat immers een hoog aangeschreven opleiding, maar die blijkt hij nooit te hebben gevolgd. Dat meldt De Tijd. Volgens het bedrijf ligt de fout bij Proximus en loog Boutin zelf niet. Maar hij deed ook geen moeite om de fout recht te zetten.

en

Toen de Fransman in 2017 lid werd van het directiecomité bij Proximus, maakte een persbericht melding van een ‘Executive MBA’ aan de businesschool INSEAD in Parijs. Eind november, bij zijn benoeming tot CEO, herhaalde Proximus dat in zijn officiële communicatie. Nu blijkt echter dat Boutin die bewuste opleiding nooit heeft gevolgd. 

In de bevoegde Kamercommissie, die gisteren samenkwam, ondervroeg N-VA-Kamerlid Michael Freilich Boutin over de fout. Vandaag brengt Proximus zelf helderheid: Boutin loog niet, maar de fout werd door Proximus zelf gemaakt. De CEO volgde een “Customer Specific Program for Executives”. Het bedrijf zelf maakte daar, wellicht op basis van het woord ‘executives’, verkeerdelijk “Executive MBA” van.

Rechtzetting

“De gegevens die aan het benoemingscomité werden voorgelegd waren steeds correct. Het benoemingscomité baseerde zijn beslissing daarom op een correcte lezing van zijn profiel. De Raad van Bestuur van Proximus is overtuigd van de competenties en vaardigheden van Guillaume en is er zeker van dat hij de juiste persoon is om Proximus te leiden”, klinkt het in een persbericht. 

Voor Freilich is daarmee de kous niet af. De fout werd immers al in 2017 gemaakt, en bleef sindsdien gepubliceerd en gecommuniceerd worden in onder meer carrièreoverzichten van Boutin, uitnodigingen en zelf het jaarverslag van Proximus. “De eerlijkheid gebiedt toch dat je dat laat rechtzetten”, vindt Freilich. “Ik wil weten waarom hij dat niet gedaan heeft.” De N-VA’er vraagt ook dat Proximus het volledige cv overmaakt aan de Kamer, om alle twijfel weg te nemen.