Speaker of the House Nancy Pelosi tijdens de stemming.
Volledig scherm
Speaker of the House Nancy Pelosi tijdens de stemming. © EPA

Na urenlang debat: Amerikaans Huis van Afgevaardigden stemt voor impeachment Trump

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft na een debat van meer dan elf uur ingestemd met het afzettingsproces tegen president Donald Trump. Een meerderheid ging deze nacht (woensdagavond lokale tijd) akkoord met de twee aanklachten die tegen Trump zijn opgesteld. Dat betekent dat in de Senaat een rechtszaak wordt gestart waar uiteindelijk bepaald wordt of Trump schuldig is en al dan niet wordt afgezet.

70 reacties

  • erik jagers

    4 jaar geleden
    Wat voor een onzin is me dat nu weer beste Carla Van Geel. Ik raad u aan om het boek een troon in Brussel van Paul Beliën eens te lezen. Van gekonkel tot en met regelrechte corruptie: Koningen zijn er absoluut niet vies van. Maar weet u wat erger is? Een koning kan men niet wegstemmen, een president wel. En Trump dan? Dat is de echte winnaar vandaag.
  • Antoni Tarallo

    4 jaar geleden
    Volgens mij is Dit Een grote komedie wat nog eens vergroot word in europa
  • Carla Van Geel

    4 jaar geleden
    Presidenten zijn president geworden door leugens, bedrog.. Koningen zijn van in de wieg opgevoed met ethische en waardevolle begrippen. Ze doen heel veel voor de bevolking maar roepen het niet uit in de pers, ze hebben dat niet nodig om verkozen te worden. Weinigen beseffen dat een koningshuis wereldwijd veel meer vertrouwen heeft dan de hele presidenten kliek.
  • Jos Vercammen

    4 jaar geleden
    Men spreekt hier voortdurend over links, als men het over de democraten heeft. De grote vergissing hierbij is, dat velen denken dat de politieke situatie in de Verenigde Staten, dezelfde is dan in Europa. De Amerikaanse Democratische Partij is eigenlijk rechtser dan de meeste Europese liberale partijen. Zo lees ik dat de mensen blij zijn omdat ze minder ziekteverzekering betalen dan vroeger. Ik ben benieuwd of ze zo tevreden zullen blijven, als ze de rekening krijgen van medische prestaties.
  • francois de keyser

    4 jaar geleden
    Trump weert zich als een duivel in een wijwatervat. De Reps hebben geen enkel argument tegen en alles wat ze gezegd hebben kunnen de Dems één op één gebruiken in het debat in de senaat SAMEN met de feiten. Ik wil het niet hebben over de inhoud en ik speel het niet op de man. Maar indien de wet overtreden is dan mag Trump gaan golf spelen met zijn vrienden.