RV
Volledig scherm
PREMIUM
© RV

“Regelrechte leugens en een vervalste paraaf”: Luminus smeert MediaMarkt-klanten contract in plaats van prijsofferte aan

‘Word klant bij Luminus en shop voor 100 euro bij Mediamarkt’. Met dat aanlokkelijk voorstel proberen Luminus-verkopers in de winkels van Mediamarkt klanten contracten te verkopen. Consumentenorganisatie Test Aankoop kreeg er maar liefst 157 klachten over en ging op onderzoek: “Prijsoffertes blijken nadien echte contracten te zijn, de verkopers schuwen het consumentenbedrog niet”, luidt hun conclusie.

67 reacties

  • chantal browaeys

    4 jaar geleden
    Mijn man in Indier en hem hebben ze op de parking van Mediamarkt laten tekenen voor "ontvangst" van een folder. Toen hij thuis kwam had hij een kontrakt ondertekend. Heb onmiddellijk gebeld en hen de huid vol gescholden. Direkt opgelost.
  • Dirk Sonck

    4 jaar geleden
    Stop uw Luminus contract en ga nooit nog een Mediamarkt winkel binnen. Het zal snel gedaan zijn met dit boerenbedrog.
  • Karina Verhelst

    4 jaar geleden
    Gewoon NEE zeggen als ze je aanspreken simpelder kan niet
  • Mady Vermeulen

    4 jaar geleden
    Ik heb jaren geleden een verkoper van Luminus aan de deur gehad...en liet me vangen. Hij vergeleek de prijzen van Luminus met andere bedrijven, o.a. met dat waar ik klant van was. Luminus was goedkoper.Hij zei er niet bij dat hij enkel de prijzen van de groene stroom vergeleek. Ik had het gauw door en zei het contract onmiddellijk per aangetekende zending op, mét vermelding van de reden. Ik heb nooit meer iets van Luminus gehoord. Zoveel jaar later gebruikt de firma een andere oplichtingstruc.
  • Wauter Bols

    4 jaar geleden
    Heb ook zo een leurder over de vloer gehad gewoon doorsturen, ofwel op vreg site vergelijken ofwel groepsaankoop. Men zou deur aan deur verkoop moeten verbieden