ANP
Volledig scherm
© ANP

Nederlands beveiligingsbedrijf meldt wereldwijde Chinese cyberspionage

Chinese staatshackers zijn de afgelopen jaren binnengedrongen in de computersystemen van tientallen bedrijven en overheidsinstellingen over de hele wereld. Ook in Nederland zijn ze gesignaleerd, bij Nederlandse vestigingen van buitenlandse ondernemingen. Dat zegt de Nederlandse beveiliger Fox-IT, die de aanvallen ontdekte en zijn onderzoek ernaar naar buiten bracht.

6 reacties

  • Jean-Paul Halsberghe

    4 jaar geleden
    waarschijnlijk wel... China heeft een gesofisticeerde strategie om absolute wereld leider te worden, en dat gaat gebeuren met een nooit gezien totaal hybride oorlog op alle maatschappelijke fronten tegelijk, met haar vele bondgenoten: Vijand" het hapklare zieltogende Westen. Niet, Mr Xi Liping? (Maar alle respect voor China,. Niet voor onze laffe linkse EU politici.)
  • Jeroen van Gestel

    4 jaar geleden
    Echte hackers maken zulk soort fouten niet. Klinkt meer als een bewuste afleiding
  • Etienne Callebout

    4 jaar geleden
    Gebeurd reeds zeer lang zo , zelfs open en bloot .Bekijk maar eens hoeveel Chinezen hier met een beurs in gerenommeerde universiteiten verblijven en stages lopen in wereld vermaarde sectoren zoals communicatie, geneeskunde ,wetenschappelijke onderzoeken en vooral micro elektronica . Dit allemaal onder het superviseerde oog van China . Dan spreekt men van spionage .
  • Mimo mobo

    4 jaar geleden
    En wij hebben massaal dat land groot gemaakt he ! Wij kopen allemaal hune brol als het maar goed koop is mensenrechtenschendingen spionage van geen belang boycot dat land By made in europa !
  • Jean De Grande

    4 jaar geleden
    En toch durft er maar ééntje iets zeggen. Maar die proberen ze af te zetten omdat hij OOK hun louche zaakjes in gevaar brengt.