Vlaams minister van Begroting Matthias Diependaele (N-VA)
Volledig scherm
Vlaams minister van Begroting Matthias Diependaele (N-VA) © Photo News

Geanimeerd begrotingsdebat in Vlaams Parlement: oppositie hekelt “goednieuwsshow” regering

Het begrotingsdebat in het Vlaams Parlement is donderdag gestart met een geanimeerd debat over de besparingen van de regering-Jambon. Volgens de oppositie komen die besparingen in verschillende sectoren hard aan. De regering countert die kritiek. “Dit is geen besparingsbegroting en geen besparingsregering. We maken de keuze om te investeren in de toekomst”, zegt minister van Financiën en Begroting Matthias Diependaele (N-VA). 

7 reacties

  • André Van Laethem

    4 jaar geleden
    Er is een verschil tussen denken en realiteit
  • Geert Landsman

    4 jaar geleden
    In de zorg maken fake vzw's winsten dat het niet opkan, niets doen ze aan die uitbuiters, helemaal niets. In de zorg gaan miljarden om die verdwijnen in die vzw's. Net als in de vastgoed, allemaal vriendjes met politiekers.
  • Roger Duyssens

    4 jaar geleden
    Waarom dat kleuterklas gekibbel over een investerings begroting of een besparings begroting. Zeg gewoon: Wij hebben de beschikbare middelen zo verdeeld om die en die reden. Dat de oppositie dan antwoordt met daar heb je te weinig op ingezet en daar kon eerder iets vanaf. Zo moet je debatteren tussen parlementairen. Het gestoef van de meerderheid en het gezeik van de oppositie maakt het ondoorzichtiger en haalt totaal niets uit. Als men zo verder doet verliezen jullie nog meer stemmen.
  • victor vandesande

    4 jaar geleden
    Ik heb net even het debat gezien . Blijkbaar zijn er toch al veel parlementsleden met kerstverlof . Heel veel lege stoelen dus zo interessant zal het debat niet zijn ....
  • luc holvoet

    4 jaar geleden
    Wat wil je wel met NVA en OVLD aan het bewind? Cd&v schaart zich nu ook al met veel goesting bij deze graaiende bende poenpakkers. Aan het einde van de rit zal de gewone bevolking weer het gelag betalen en zullen de rijken nog rijker geworden zijn.