Klaas De Scheirder / Photo News
Volledig scherm
© Klaas De Scheirder / Photo News

Magnette en De Wever hadden gisteren discrete ontmoeting

PS-voorzitter Paul Magnette en N-VA-voorzitter Bart De Wever hebben elkaar woensdagvoormiddag ontmoet. Dat gebeurde buiten het kader van de federale regeringsonderhandelingen van informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR). Dat werd door N-VA bevestigd aan HLN.

56 reacties

  • Leo Duym

    4 jaar geleden
    Ik voorspel reeds vele jaren dat als De Wever een dikke knoop moet doorhakken of een beslissende stap moet zetten, het begin van zijn einde nakende is, wat hijzelf ook wist, reden waarom hij altijd dubbel spel speelde en dikwijls op de achtergrond bleef. Nu is er geen ontkomen meer aan: het politieke einde van De Wever in ingezet.
  • danny janssens

    4 jaar geleden
    Het parlement kan ook gewoon blijven werken zoals we nu bezig zijn, de laatste tijd zijn meer goede wetsvoorstellen gestemd dan met een regering, dankzij pvda onder meer en af en toe met steun van VB. Confederalisme kan er nooit komen tenzij ineens alle Walen zich omdopen tot Vlamingen
  • Karel Van Beeck

    4 jaar geleden
    Waarom moet de Belgische Staat de nva betalen als zij het land willen splitsen?
  • Raphaël Defour

    4 jaar geleden
    Het blijft mij een raadsel waarom de Koning eerst een Vandelanotte (verkozen?) en Co het terrein maandenlang moeten verkennen. Dit terwijl in een democratie de grootste partijen van de federale entiteiten finaal het vergelijk moeten maken. Hoe men ook de optellingen maakt van de mogelijkheden, voor elke optie zonder een vergelijk tussen de regionale besturen wordt best de kiezer bevraagd.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    In België slechts 27,98%. Maar in Vlaanderen 43,33% voor het VB en N-VA samen. Maar ook dat is misleidend omdat de grootste partijen door het kiessysteem bevoordeeld worden. Zo moet de N-VA in Vlaanderen maar 30064 stemmen hebben voor één zetel. De sp.a 35802 en de pvda zelfs 56398. Dus blijkbaar zijn ook in Vlaanderen de stemmen niet gelijkwaardig.