Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

E-books mogen niet zomaar tweedehands worden doorverkocht

E-books mogen niet zomaar tweedehands worden doorverkocht. Dat heeft het Europees Hof van Justitie beslist. Kopieën van e-books zullen er altijd als nieuw uitzien, terwijl een papieren boek meer en meer slijt en steeds duidelijker een ‘tweedehandsje’ wordt. Daardoor komt de rechtspositie van de auteur ook meer in gevaar bij illegale digitale kopieën, die ook nog eens veel gemakkelijker te verspreiden zijn, dan bij het doorverkopen van papieren exemplaren.

5 reacties

  • Ben Vandevenne

    4 jaar geleden
    E-books zijn meestal ook een pak goedkoper dan papieren versies dus boeit niet. Trouwens geen interesse in tweedehands papieren boeken. Die zitten vol bacteriën.
  • Ruddy Dooms

    4 jaar geleden
    En maar klagen dat er niet meer gelezen wordt.
  • Michel de Coorebyter

    4 jaar geleden
    Eindelijk wordt de restwaarde waarde van digitale producten duidelijk : 0 euro. Velen proberen ons te overtuigen dat we het gewoon moeten worden om te betalen voor immateriële digitale producten. Hier worden we echter keihard geconfronteerd met de restwaarde van het product : nihil. Gezien de snelheid waarmee deze sector evolueert, kan het ook best zijn dat we binnen enkele jaren ons eigen digitaal boek, waar we voor betaald hebben, niet meer kunnen lezen. Niet aan mij besteed.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Dus een e-book of een digitaal film of muziekbestand heeft minder waarde. Aangezien er geen tweedehandswaarde meer is. En hoe zit het met gratis weg geven als je het e-book gelezen hebt.
  • james vroman

    4 jaar geleden
    daarom dat ik geen digitale media koop ..als je iets koopt is het van u en moet je het kunnen vastnemen ...