PHOTONEWS
Volledig scherm
© PHOTONEWS

Bende shouldersurfers geklist die 500.000 euro buitmaakte

Belgische en Franse speurders hebben een bende shouldersurfers opgerold. Dat bevestigt het federaal parket. Bij shouldersurfen begluren criminelen hun slachtoffers -veelal oudere mensen- terwijl die hun pincode ingeven om te betalen. De dieven leiden hen vervolgens af, waarna hun bankkaarten gestolen worden. 

3 reacties

  • Johan Van loocke

    4 jaar geleden
    Onlangs meegemaakt dat toen ik mijn code wou intikken een kind van een jaar of 12 doodleuk mee wou kijken, gewoon met mijn andere hand het scherm goed afgedekt. Dezer dagen mag je niemand vertrouwen, sommigen worden al van kleins af opgeleid om mee te draaien in het " familiebedrijf ". Paul, ik ben het volledig met je eens op alle punten.
  • Paul Philippaerts

    4 jaar geleden
    Is het echt niet mogelijk om die automaten zo te maken dat niet iedereen zonder veel moeite kan zien welke code je intikt. In warenhuizen zouden de cassieres ook wel een oogje in het zeil houden dat er afstand gehouden wordt, en de automaat op de kop van de kassa zetten. Verder zou de politie de foto's van de veelplegers moeten mogen verspreiden. In Belgie worden de misdadigers beschermt inplaats van de burgers.
  • Lieven Cleymans

    4 jaar geleden
    Waren dat ook mensen die in de oh zo vaak geciteerde armoedecijfers zaten, en echt niet rondkomen met hun kleine uitkering?