Twee minderjarigen in instelling geplaatst na overval in Wilrijk

© Belga

In Antwerpen zijn de voorbije dagen twee minderjarigen opgepakt, en na voorleiding bij de jeugdrechter in een gesloten instelling geplaatst, op verdenking van het plegen van een overval vrijdag in Wilrijk. Dat meldt de lokale politie.

Een supermarkt in de Letterkundestraat kreeg vrijdag ongewenst bezoek van twee jonge mannen die met bedekt gezicht de winkel binnenkwamen. Ze bedreigden het aanwezige personeel met een vuurwapen en namen vervolgens de geldlade uit de kassa mee.

Toen de politie vrijdag ter plaatse kwam, waren de vogels al gaan vliegen. In de omgeving vonden de agenten echter een achtergelaten zak met kledij, een alarmpistool en de (lege) geldlade erin. De politie vond ook een gsm-toestel. Op basis van die teruggevonden spullen konden twee verdachten worden geïdentificeerd. Het gaat om jongens van 17 en 15 jaar oud.

Intussen zijn de twee ook opgepakt en in een instelling geplaatst. Een van hen werd zelfs gevat tijdens een ander feit, een winkeldiefstal op de Meir. Hij zal zich ook daarvoor nog verder moeten verantwoorden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen