Vlaams Belang-leden Dries Van Langenhove en Tom Van Grieken tijdens een zitting van de Kamer.
Volledig scherm
Vlaams Belang-leden Dries Van Langenhove en Tom Van Grieken tijdens een zitting van de Kamer. © BELGA

Wetsvoorstel Vlaams Belang over taalwetgeving in leger sneuvelt in Kamer

De Kamer heeft vandaag een wetsvoorstel van Vlaams Belang weggestemd dat de minister van Defensie verplicht elk jaar een verslag in te dienen over de naleving van de taalwetgeving in het leger. In de commissie had het opmerkelijk genoeg wel nog groen licht gekregen.

30 reacties

  • Nicolas Eisbär

    4 jaar geleden
    Ik weet niet waarom het Vlaams Belang hier nu een punt van maakt, want al de plaatsen aan de top in het leger worden ingenomen door Vlamingen... De Franstaligen klagen al jaren dat er voor hen geen vooruitzichten zijn in het leger. Of wilt Vlaams Belang absoluut dit evenwhicht herstellen? Want dan zullen ze eerder werkloze vlamingen verkrijgen dan extra jobs voor de Vlamingen.
  • François Vande Wynckel

    4 jaar geleden
    Peter, Nols, als Vlaming zal jij en je gezin na jaren, zich waarschijnlijk meer Waal voelen dan Vlaming. Dat kan ik begrijpen. Maar het verschil met de Walen aan de kust is toch, dat de meesten na verschillende jaren nog altijd overal Frans spreken en het de Vlamingen zijn die hun te woord moeten staan in het Frans.
  • Paul Boutsen

    4 jaar geleden
    Zo zie je duidelijk dat ook hier weer de partijen van de volgende Magnette-Rutten regering al hun stemgedrag hebben op elkaar afgestemd.
  • danny janssens

    4 jaar geleden
    Er zijn wel belangrijker dingen aan de orde dan dit, het mag wel eens gedaan zijn om van alles een communautaire twistappel te maken. Dus goed gewerkt!
  • Guido Boonen

    4 jaar geleden
    Pang blijft pang. Welke taal je ook spreekt.