Vlaams Minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams Minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). © BELGA

Demir: "In plaats van hier boompje op te zetten, zou u beter buiten bomen planten"

UPDATEIn het Vlaams Parlement heeft minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) de kritiek van Groen en Groen-parlementslid Mieke Schauvliege op haar natuur- en bosbeleid gecounterd. "Wij voorzien deze legislatuur 97,5 miljoen euro extra, waarvan 60 miljoen euro voor extra bos en 37,5 miljoen euro voor extra natuur. Dat is het dubbele van wat u voorzien had in het verkiezingsprogramma. In plaats van hier een boompje te komen opzetten, kan u beter buiten een boompje gaat planten", aldus minister Demir.

18 reacties

  • Luc Vandamme

    4 jaar geleden
    Demir denk eens aan de werkmens dus spreek over die geen huis kunnen komen of bouwen maar die moeten weeral boeten.Is dit iets dat normaal is???
  • André Christiaens

    4 jaar geleden
    Word Vlaanderen elk jaar groter in oppervlakte. Waar halen ze die 10.000 ha vandaan? het geld er voor wel, hier en daar wat belastingen verhogen en klaar is kees. Boeren hun gronden ontnemen voor bos en wolven in te voeren dat is wat Vlaanderen kan. Alles draait gewoon om geld en gekke ideeën, er is niet minder bos dan 50 jaar geleden.
  • Seppe Theunis

    4 jaar geleden
    Als iedereen voor de eigen deur keert, enz... Mevrouw Demir wordt wat haar werk betreft best goed gecontroleerd, ze heeft ook al meer dan genoeg steken laten vallen op die paar maanden met haar ontoereikende plannen.
  • Peter Hegge

    4 jaar geleden
    N-VA leverde kritiek toen de Walen bekend maakten om kilometers Haag te gaan planten. En nu doen ze of ze de oplossing hebben uitgevonden.
  • Jean Vermote

    4 jaar geleden
    Joke en bedrijf Essers. Doet dit ook geen belletje rinkelen? Hoewel Demir goed op weg is haar op te volgen in de onbekwaamheid, maar echte schandalen heeft ze nog niet veroorzaakt en ze kan nu het tij nog doen keren.