vacature.com
Volledig scherm
vacature.com © Shutterstock

5 bewijzen dat je dringend een nieuwe job moet zoeken

OntslagBijna één Belg op vijf is ongelukkig op het werk, wees een eerder onderzoek van hr-dienstverlener Attentia uit. Toch is er bij de meeste werknemers geen haar op hun hoofd dat eraan denkt om van job te veranderen. Opgebouwde kennis, anciënniteit, een mooi loon, werkzekerheid: het zijn stuk voor stuk goede redenen om te blijven. Maar zijn die ook genoeg? Check met hoeveel van onderstaande stellingen je akkoord gaat en trek zelf je conclusies.

3 reacties

  • Katia Mistianes

    4 jaar geleden
    De 5-year itch heb ik effectief gevoeld, in 1995. MAAR, ik had een contract van onbepaalde duur. De job was prima, maar de werksfeer was veranderd. Ik voelde mij 'bekocht', 'gevangen' in een gouden kooi, 'gebonden' aan handen en voeten: ik kon niet weg!!! Daarom pleit ik voor contracten van bepaalde duur: de duur wordt bepaald tijdens de sollicitatie. Bijvoorbeeld: een contract met een duur van 5 jaar. A 5-year contract. Zou dat niet prachtig zijn? Is zeker en vast HAALBAAR voor iedereen!!
  • Dominique Schepers

    4 jaar geleden
    Ik werk elke dag samen met een kleine groep van 4 mensen gemakkelijk zou je denken. De waardering onder elkaar is ver zoek, het verzuurd de werksfeer er zijn er die vinden dat je niet thuis hoort in die groep jij hebt hier geen weerwaarde je verdient te veel ik heb ooit andere tijden gekend ik werk daar al 28 jaar. Het enige wat mij overeind houd is dat ik mijn werk heel graag doe en dat mijn leidinggevende wel tevreden zijn over mij werk.
  • Luc Deblonde

    4 jaar geleden
    Onthoud gewoon dat je werkt om te leven, niet omgekeerd. Wie applaus of waardering zoekt, gaat beter in een circus werken... maar waar zitten de meeste clowns?