Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Poetshulpen leggen het werk neer op 8 januari

Op 8 januari roept de christelijke vakbond de poetshulpen en werknemers van de strijkateliers die betaald worden met dienstencheques, op om thuis te blijven. “Het sociaal overleg loopt voor geen meter”, zegt Pia Stalpaert, voorzitter van ACV Voeding en Diensten. ABVV roept zelf niet op tot staking, maar zal stakende leden wel een vergoeding geven.

14 reacties

  • lucien luyten

    4 jaar geleden
    Iedereen wil loonsverhoging ,maar klaagt dat alles duurder wordt !
  • Katia Mistianes

    4 jaar geleden
    De laatste tijd heb ik een goed systeem gevonden wat de afwas betreft. De afwas verdelen (verdeel en heers). De ene dag enkel het bestek van de hele week, de andere dag enkel de borden van de hele week, nog een dag de tassen en glazen en tenslotte de potten en pannen, telkens op een aparte dag. Het vuile afwaswater gebruik ik als weekwater voor de volgende afwas (ik heb 2 gootstenen). Voel mij hierbij veel beter, afwas is geen corvee meer.
  • michel De Blay

    4 jaar geleden
    Moesten die dienstencheques nu dienen om bij gehandicapten, zieken , invaliden en ouderen de was en de plas en kuis te doen, dan zou ik nog ja zeggen. Maar toch niet zoals vandaag waar mevrouw en meneer de minister, doktor, manager, veelverdiener, apotheker, advocaat enz..enz...ook kunnen van genieten, en eigenlijk hunne was en plas op kosten van de belastingbetaler te laten doen.??Onmiddellijk mee stoppen.
  • Wim Eggermont

    4 jaar geleden
    Enkel nog verhogingen voor ceo en aandeelhouders. De rest kan de pot op
  • johny mertens

    4 jaar geleden
    Deze mensen worden ondergewaardeerd voor het werk dat ze leveren net zoals zoveel anderen.Misschien eens een nationale staking zoals in Frankrijk dan zullen de ogen van de heren in Brussel opengaan