Bende die appartement van in elkaar geslagen Michel Lelièvre vernielde: “Als hij terugkeert, doen we met hem wat hij met die kinderen gedaan heeft”

De mannen die het appartement van Michel Lelièvre in Anderlecht woensdag vernield hebben nadat de gewezen medeplichtige van Marc Dutroux op straat in elkaar geslagen werd, hebben daar geen spijt van. Dat vertellen ze aan de kranten van Sudpresse. “Als hij hier nog eens komt, doen we hem hetzelfde aan als wat hij die kinderen heeft aangedaan”, zeggen ze.

gjs

Sinds zijn vrijlating uit de gevangenis begin deze maand was de nieuwe verblijfplaats van Michel Lelièvre het onderwerp van een ware heksenjacht geworden. Dinsdag werd hij op straat uitgescholden, maar woensdag liep het aan zijn woning in Anderlecht helemaal uit de hand. Zijn woonst was ondersteboven gekeerd en vernield, waarna hij op straat omsingeld werd door drie mannen. Die sloegen hem tegen de grond en gaven hem op de grond liggend nog meerdere klappen, tot zijn metgezel de mannen kon verjagen.

LEES OOK. Michel Lelièvre in elkaar geslagen en beroofd

Een journalist van Sudpresse trok donderdagavond naar de woning en werd daar aangeklampt door een grote groep van jonge dertigers. “Een van de mannen uit de wijk heeft hem herkend”, legt een van hen uit wat er woensdag gebeurd is. “Lelièvre is de enige blanke hier, dus die kan niet onopgemerkt voorbijlopen.”

De mannen vertellen hoe hij aangevallen werd toen hij zijn woning wilde betreden. “Een gast zag hem en heeft een mep gegeven. Hij viel op de grond. We hebben die pedofiel doen vluchten.” “Hij verdiende eigenlijk meer dan dat”, zegt een andere man. “Het had veel erger kunnen zijn. We willen hem hier niet meer. Als hij terugkeert, zullen we met hem doen wat hij met die kinderen gedaan heeft.”

Appartement vernield

Na de vechtpartij drongen de mannen het appartement van Lelièvre binnen. Daar dronken ze wat bier, zeggen ze. “In zijn zetel. We hebben zijn post gelezen en gezien hoeveel brieven hij krijgt van fans. Dat is degoutant. Hij verdient het om te sterven. De doodstraf zou er nog moeten zijn in België, voor pedofielen zoals hij.” Ze hebben zijn appartement helemaal vernield, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer